Razboi în Ucraina

Cum arată o notificare primită de ruda unui soldat rus mort în Ucraina – FOTO

Publicat: 12 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu

Marina Litvinovici, o activistă pentru drepturile omului, a publicat pe serviciul de mesagerie instanţă Telegram o fotografie în care este ilustrată o notificare primită de o rudă a unui soldat rus mort în Ucraina.

Formularele tipărite folosite sunt din 1974 ale Uniunii Sovietice.

Ce notificări primesc rudele unui soldat rus mort în Ucraina

Conform Meduza.io, familiile soldaţilor ruşi care îşi găsesc sfârşitul pe frontul din Ucraina primesc o înştiinţare despre deces cu un formular tipărit în anul 1974 de Uniunea Sovietică. Imaginile au fost publicate pe Telegram de un activist pentru drepturile omului, iar mai apoi distribuite masiv.

Important de precizat este faptul că acel formular, tipărit în urmă cu aproximativ jumătate de secol, reprezintă un „document” care oferă în totalitate dreptul de a solicita pensie de urmaș și beneficiile stabilite de legislația URSS.

Câţi soldaţi ruşi sunt răniţi în Ucraina

Vă aducem aminte că în jur de 80.000 de soldaţi ruşi au fost omorâţi sau răniţi de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie 2022, a declarat în urmă cu doar câteva zile numărul trei al Pentagonului, Colin Kahl.

Pe data de 20 iulie 2022, șeful CIA, WIlliam Burns a menţionat că se estimează că pierderile rușilor au ajuns 15.000 de morţi şi poate 45.000 de răniţi.

În ultima să estimare, vineri dimineață, 12 august 2022, armata ucraineană a evaluat pierderile rușilor la 43.000 de soldați. De asemenea, Kievul nu precizează în estimările sale la ce se referă exact cifra, afirmând că este vorva doar de inamici „lichidați”, potrivit mai multor surse media occidentale. BBC considera că aici sunt incluși și cei uciși, și cei răniți.

Rusia a raportat oficial pierderile militare de doar două ori de la invadarea Ucrainei. La 2 martie, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat 498 de morți și 1.597 de răniți, iar la 25 martie, 1.351 de morți și 3.825 de răniți.

Soldații ruși răniți, vizitați în spital de Vladimir Putin

La finalul lunii mai, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat mai mulţi soldaţi ruşi răni care erau internaţi în spital. Această vizită a fost prima de acest fel făcută trupelor sale în cele peste cinci luni de la declanșarea războiului în Ucraina.

Kremlinul a refuzat de foarte multe ori să precizeze dacă Putin intenţiona să viziteze soldații ruși de pe front sau din spitale, afirmând că un anunț în acest sens va fi făcut când „va veni momentul”.

Vladimir Putin a fost însoțit în vizită făcută la un spital din Moscova de către ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu.

La jumătatea lunii martie Kremlinul anunța însă că Putin nu intenționează să viziteze și soldații ruși de pe front, nefiind clar dacă președintele rus a revenit între timp asupra deciziei.

Vă aducem aminte că Vladimir Putin ar fi supraviețuit la cinci tentative de asasinat. De aceea ar fi angajat o echipă de lunetiști care îl urmează acum peste tot și care are datoria să împuște pe oricine ar putea reprezenta un pericol pentru liderului rus.

De asemenea, războiul din Ucraina a cauzat pagube în valoare de 63 de miliarde de dolari la infrastructura ţării, indică o estimare realizată de Kyiv School of Economics, transmitea BBC. Astfel, familia unui soldat rus mort în operațiunea militară va primi o notificare în acest caz.

Comentarii
Adauga un comentariu