Boli si tratamente

Cum au fost afectaţi în 3 zile plămânii unui tânăr de 28 ani cu coronavirus: „Pentru cei care continuă să iasă în parc”

Publicat: 26 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum au fost afectaţi în 3 zile plămânii unui tânăr de 28 ani cu coronavirus Pentru cei care continuă să iasă în parc
Un medic pneumolog din Spania a postat pe contul său de Twitter doua radiografii care arată cum s-au degradat plămânii unui tânăr de doar 28 de ani, diagnosticat cu coronavirus, în numai trei zile. Medicul a dorit astfel să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care nu respectă ordinele de izolare şi cred că doar cei batrani sunt afectaţi de coronavirus. „Pentru cei care cred că sunt nemuritori şi continuă să iasă în parc fără să acorde atenţie ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Acesta a postat radiografia pacientului infectat în ziua 12 şi apoi în ziua 15. Medicii avertizează că virusul invadează celulele pulmonare în doar câteva zile după infectare şi că distruge ţesutul pulmonar, declanşând insuficienţa respiratorie. În cazurile foarte grave, plămânii se umplu de lichid, iar pacientul nu mai poate respira şi ajunge să moară.

Un medic pneumolog din Spania a postat pe contul său de Twitter doua radiografii care arată cum s-au degradat plămânii unui tânăr de doar 28 de ani, diagnosticat cu coronavirus, în numai trei zile. Medicul a dorit astfel să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care nu respectă ordinele de izolare şi cred că doar cei batrani sunt afectaţi de coronavirus.

„Pentru cei care cred că sunt nemuritori şi continuă să iasă în parc fără să acorde atenţie ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Acesta a postat radiografia pacientului infectat în ziua 12 şi apoi în ziua 15.

Medicii avertizează că virusul invadează celulele pulmonare în doar câteva zile după infectare şi că distruge ţesutul pulmonar, declanşând insuficienţa respiratorie. În cazurile foarte grave, plămânii se umplu de lichid, iar pacientul nu mai poate respira şi ajunge să moară.

Adauga un comentariu