Actualitate

Cum indepartam ceara din urechi. 4 solutii naturiste pentru dopurile de ceara

Publicat: 16 ian. 2020
Cum îndepărtăm ceara din urechi
Cum îndepărtăm ceara din urechi

Cum îndepărtăm ceara din urechi. Aceasta este produsă de glandele din canalul auditiv și are rol de protecție a urechii de infecţii.

În mod normal, ceara din urechi se usucă şi cade, împreună cu praful şi alte elemente nefolositoare şi potenţial dăunătoare. Toate persoanele au ceară în urechi, însă cantitatea acesteia este determinată genetic. Canalele urechilor mai mici sau înguste cauzează acumularea de ceară în urechi, neputând fi eliminată în mod natural.

Cum îndepărtăm ceara din urechi

O bună igiena corporală cuprinde printre altele şi curăţarea urechilor de cerumen. Pentru a scăpa de ceara din urechi, trebuie să apelezi la o metodă sigură. Aceasta nu doare şi nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Există patru metode sigure la îndemâna oricui pe care le poţi aplica atunci când este necesar. Iată care sunt acestea.

Soluţie salină

Amestecă o lingură de sare într-un pahar cu apă caldă şi las-o să se dizolve. Îmbiba un tampon de bumbac în această soluție, introdu-l în ureche și lasă soluţia să spele canalul urechii. Foloseşte această operaţiune ori de câte ori este necesar.

Ulei pentru bebeluşi

Foloseşte 2-3 picături din acest ulei mineral ca să înmoi ceara din ureche simplu şi rapid. Blochează deschiderea urechii cu o dischetă uscată din bumbac şi îndepărteaz-o după câteva minute.

Cum îndepărtăm ceara din urechi cu ulei de măsline

Încălzeşte puţin ulei de măsline şi foloseşte-l pentru a curăţa cerumenul din urechi şi alte impurităţi. Uleiul de măsline curăță urechea şi o protejează de infecţii deoarece are proprietăţi antibacteriene.

Glicerina

Pentru a scăpa de ceara din urechi, dizolvă în apa acest agent lubrifiant numit glicerina pentru a reduce din vâscozitate. Foloseşte o pipetă şi picură în urechi soluţia, apoi las-o să acţioneze câteva minute.
Adauga un comentariu