Boli si tratamente

Cum isi da seama o femeie ca are ovarele inflamate

Publicat: 11 dec. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum isi da seama o femeie ca are ovarele inflamate
7
Ovarele sunt o parte importanta a aparatului reproductiv al femeii si au dublu rol: produc hormoni, inclusiv estrogen, si elimina ovule in fiecare luna, pentru o posibila fertilizare. Sunt localizate de-o parte si de alta a uterului, iar atunci cand sunt inflamate, te doare in partea de jos a abdomenului, chiar sub burta. Afla ce simptome ar trebui sa te trimita la doctor.
Ovarele sunt foarte sensibile, iar orice durere sau disconfort ar trebui sa te trimita la medic. Cele mai comune probleme sunt chisturile ovariene si racelile la ovare, iar o afectiune extrem de grava o reprezinta cancerul ovarian.
Semne ca ai probleme cu ovarele
Din pacate, cancerul ovarian nu are simptome decat atunci cand s-a raspandit. Mergi la medic, in momentul in care ai unul dintre urmatoarele semne: durere a abdomenului sau balonare, dificultati la urinare sau nevoia de a urina des, o durere mocnita de spate, durere in timpul actului sexual, dureri in timpul menstruatiei si sangerari anormale, luare in greutate, greata, pierderea apetitului si senzatie de satietate, desi nu ai mancat nimic. De obicei, aceste simptome semnaleaza prezenta chisturilor ovariene, dar poate fi vorba si de cancer ovarian.
Boala inflamatorie pelvina este o infectie a ovarelor, uterului si trompelor uterine. De obicei, este cauzata de boli cu transmitere sexuala, precum gonoree sau chlamydia si are urmatoarele simptome: durere in timpul actului sexual, febra, secretii anormale, urat mirositoare, sangerari menstruale neregulate, diaree, voma, oboseala si dificultati la urinare. Boala poate fi tratata cu antibiotice.
In general, orice durere care apare in zona pelviana ori schimbarile din ciclul menstrual sunt un semnal de alarma. Mergi la medic o data la sase luni, deoarece majoritatea problemelor ovariene pot fi diagnosticate in timpul unui control de rutina.
Adauga un comentariu