Actualitate

Cum poți să-ți schimbi propriul destin dacă ai ghinion în viață

Publicat: 16 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum poți să-ți schimbi propriul destin dacă ai ghinion în viață
Cum poți să-ți schimbi propriul destin

Cum poți să-ți schimbi propriul destin. Există câteva metode care te ajută să scapi de ghinion. Trebuie doar să reiei controlul asupra vieții tale.

Te simți mereu ghinionist și ai impresia că viața nu e cinstită cu tine? Simți că ai putea ajunge mult mai departe dacă nu ai avea parte de atâta ghinion în viață? Să știi că sunt mulți ca tine. Chiar de curând vorbeam cu o prietenă care se plângea că serviciul ei este tot mai plictisitor și nu reușește să găsească un alt job. A aplicat la o grămadă de posturi deschise, dar nu s-a legat nimic. Am întrebat-o „de ce crezi că ți se întâmplă toate astea?”. Mi-a răspuns că „a dat ghinionul peste mine”.

Cum poți să-ți schimbi propriul destin

Situația ei nu este unica, toți trecem prin ceva asemănător, dar important e să ne dăm seama pentru ce suntem responsabili și în control, în așa fel încât să putem înclina balanța în favoarea noastră.

Nu mai crede că tot ce ți se întâmplă e din vina unei entități, forțe supranaturale sau noroc!

Psihologii spun că genul ăsta de gândire este o formă de fatalism prin care oamenii renunță să mai fie în control asupra propriei vieți și refuză să facă orice schimbare. Adică se complac, devin delăsători și caută vinovați externi pentru situația în care au ajuns. Cu cât te gândești mai mult la o teorie, cu atât mai mult vei începe să o crezi, până când tot ce se întâmplă cu tine este din oricare altă vină, decât a ta.

Reia controlul asupra vieții tale

De regulă, vinovatul este acel ghinion care, conform acestor oameni, se așterne asupra lor și rămâne acolo pe perioadă nedeterminată. Genul ăsta de gândire nu este sănătos, pentru că te face renunți la lupte, te face să accepți lucruri sub nivelul tău și te face să nu-ți mai dorești să evoluezi. Singurul care are controlul ești tu. Tu decizi înotro se duce viața ta și tu ești cel care te scoate din impas.

Adauga un comentariu