Astăzi îţi spunem cum să prepari cele mai delicioase şi crocante şniţele de pui! Trucul bucătarilor nu mai este un secret acum. Uite tot ce trebuie să faci!
Pentru început, carnea trebuie lăsată la marinat jumătate de oră. Pieptul de pui se filetează, se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la odihnit 30 de minute.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
Sare
Piper
Zeamă de lămâie
Ulei de măsline
100 g unt
250 g fulgi de porumb
2 ouă
100 g faina
Mod de preparare:
Pieptul de pui se filetează, se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la odihnit 30 de minute. Ouăle se amesteca bine cu un praf de sare, puţin piper şi 1 linguriţă de faină, iar fulgii de porumb se strivesc uşor.
Bucăţile din piept de pui se trec prin faină, apoi prin compoziţia de ouă şi la final prin fulgii de porumb. Se prăjesc în unt topit, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc şi devin crocante la exterior. Se servesc alături de garnitura preferată.