Băuturile non-alcoolice preparate acasă pot fi la fel de savuroase ca cele servite la bar sau pe plajă. Pentru ca acestea să iasă delicioase, trebuie să ții cont de câteva detalii esențiale, acestea se referă în mod special la ingrediente, dar și la pregătirea paharului este la fel de importantă.
După cum bine ai intuit, băuturile alcoolice se prepară exlusiv din combinații fără alcool, iar acesta este aspectul cel mai important pe care trebuie să-l reții. Din această categorie fac parte siropurile concentrate, sucurile de fructe, apa minerală și apa tonică.
Cum prepari cele mai savuroase băuturi non-alcoolice
Pe lângă ingrediente precum siropurile, sucurile de fructe, apa minerală și apa tonică, un alt ingredient nelipsit este gheața care poate fi folosită în forma clasică de cuburi sau sub formă de gheață pisată. Fructele au și ele un rol important în rețetele de băuturi non-alcoolice, oferind mai multă savoare naturală și dând un aspect mai plăcut băuturi.
Dacă tot s-a pomenit de aspectul plăcut al băuturii, trebuie menționată și importanța pregătirii și decorării paharului. Pentru ca băuturile non-alcoolice să arate bine se folosesc pahare înalte de tip sondă sau chiar carafe și alte recipiente asemănătoare.
Indiferent ce tip de recipient folosești, este recomandat să-l treci în prealabil printr-un jet de apă și să-l lași câteva minute la congelator astfel încât să se formeze pe el o pojghiță subțire de gheață.
Pentru decorare poți folosi felii subțiri de fructe sau frunze de mentă cum se folosește la Hugo, umbreluțe, paie precum și zahăr presărat pe buza paharului umezită în prealabit cu puțin suc de lămâie sau lume.
Idei inedite pentru cocktailuri
Dacă îți plac merele, acest cocktail nu are cum să nu devină preferatul tău, astfel că pentru a prepara un cocktail fără alcool Green Apple ai nevoie de 400 ml de suc de mere, 400 de ml suc de pepene galben, două lămâi, un lime și gheață pisată.
Ca mod de preparare se stoarce mai întâi cele două lămâi, după care se toarnă sucul peste gheața pusă într-o carafă. Se adaugă apoi sucul de mere verzi și cel de pepene galben, se amestecă ușor cu o spatulă și se toarnă în pahare, ornându-se cu 2 – 3 felii e lime care pot fi adăugate și în băutură.
O altă băutură non-alcoolică ușor de preparat și foarte gustoasă este cocktail-ul Nojito, pentru aceste aveți nevoie de un litru de apă minerală, 4 limete, 4 lingurițe de zahăr brun, mentă și gheață pisată. Se zdrobesc frunzele de mentă împreună cu zahărul și feliile de lime pe fundul unei carafe, după care se adaugă apa minerală. Toarnă băutura în pahare după ce le-ai umplut în prealabit cu gheață pisată.
Dacă esti un fan al ghimbirului, ei bine, cocktail-ul Ginger Peach o să fie pe gustul tău e mai bun ca orice tip de vin și ai nevoie doar de 800 ml de suc sau nectar de piersici, 40 ml de sirop de zahăr, 8 felii subțiri de ghimbir, două limete și gheață pisată.
Taie cele două limete felii și zdrobește-le într-o carafă împreună cu ghimbirul. Adaugă siropul de zahăr, amestecă bine, iar la final, pune sucul sau nectarul de piersici și gheața pisată, având astfel una dintre cele mai bune băuturi non-alcoolice.