Actualitate

Cum răspunde Zelenski unui corespondent din România care îl întreabă ce le transmite oamenilor care au obosit să mai ajute Ucraina și refugiații – VIDEO

Publicat: 24 feb. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Cum răspunde Zelenski unui corespondent din România care îl întreabă ce le transmite oamenilor care au obosit să mai ajute Ucraina și refugiații - VIDEO

Președintele Volodimir Zelenski a fost întrebat vineri, în ziua în care s-a împlinit un an de la invazia violentă și neprovocată a Rusiei, ce le transmite oamenilor care simt că au obosit să mai ajuta Ucraina și refugiații.

Întrebarea a fost adresată de jurnalistul Alex Costache, care se află pentru a șasea oară în Ucraina: După un an de război, simţiţi că solidaritatea altor ţări a scăzut? Se simte o oboseală. Care este mesajul dumneavoastră pentru cei care simt că obosesc?

Care este mesajul pentru cei care simt că obosesc?

Volodimir Zelenski a transmis că simte în fiecare zi sprijinul în galben şi albastru din toatp lumea și este recunoscător pentru acest lucru. Președintele Ucrainei susține că România a găzduit foarte mulţi ucraineni și știm ce înseamnă să oferim acest sprijin.

„Este foarte greu să vorbim despre suportul pe care scade. În fiecare zi simt sprijinul în galben şi albastru de peste tot din lume. Sunt recunoscător pentru asta. Pentru mine asta contează. Dar nu vorbim despre o diminuare a muncii, vorbim de sprijinul concret pentru Ucraina. Ce vreau să spun societăţilor dumneavoastră este că voi aţi învăţat atât de multe de la poporul ucrainean, pentru că ştiu că aţi găzduit foarte mulţi dintre oamenii noştri care au fost forţaţi să fugă de război, femei şi copii. Eu cred că voi aţi înţeles asta. Prin a ajuta Ucraina, îi ajutaţi pe toţi”, spune Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski: „Dacă trece o rachetă prin spaţiul aerian românesc”

De asemenea, Volodimir Zelenski a transmis că în cazul în care se reduce sprijinul, se reduce și cel pentru integritatea şi suveranitatea României.

Președintele a oferit drept exemplu cazul în care trece o rachetă prin spaţiul aerian românesc și explodează, atunci NATO trebuie să se gândească dacă se menține sau se reduce unitatea.

„Dacă se reduce sprijinul, se reduce sprijinul pentru integritatea şi suveranitatea voastră într-un final. Aşa cum am spus, dacă trece o rachetă prin spaţiul aerian românesc şi sunteţi în spaţiu NATO, dacă, Doamne fereşte, racheta explodează pe spaţiul vostru, NATO trebuie să se gândească, ori menținem unitatea NATO şi arătăm putere sau nu. Dacă ei vor să arate putere, trebuie să caute care sunt opţiunile de răspuns. Eu vreau ca vocea mea să fie auzită nu de către ţările membre NATO, ci de către societăţile acelor ţări membre NATO, de către oameni de rând. Ucraina nu are niciun drept să cadă, doar de dragul de a menţine o pace în Europa faţă de acest război oribil. Eu cred că Rusia merge înainte în ciuda sancţiunilor”, mai spune Volodimir Zelenski, transmite TVR.

Comentarii
  • Hai naaaaars dictatorule nazist! Da răspunsuri paralele cu întrebările, delireaza si vede rachete prin spatiul României, daca reducem sprijinul Ucr
    ainei reducem suveranitatea si independenta Romaniei. Maaaaard noi nu am provocat Rusia niciodata si Rusia nu a avut niciodată gândul sa atace Romania cum mananca kakat zelenschi. Repeta ca un papagal mereu ca apara libertatea elvsi democratia si independenta noastră si a Europei. Este nebun . Si ce tot repetati mecanic fraza ziaristii cu razboi neprovocat . Razboiul l- a provocat Zelenschi. Nu vedeti ca provoacă si Romania la maxim cu Bistroe

  • Care obosit? Ne-am saturat. Ne-am saturat de lenea si nesimtirea lor. E plin Palasul de ei. Si in statiuni la munte ii gasesti. De un an huzuresc pe banii nostri. Nu s-au obosit sa invete romaneste ca sa munceasca undeva. Vor sa primeasca moka, fiindca-s ucraineni. Nu ca-s muncitori, nu ca-s destepti, nu tata, nu! Vor sa li se dea moka pentru ca sunt ucraineni. E unica lor calitate.

  • Toată planeta a obosit dar nimeni nu are curajul sa recunoască.Acest război costa sume infernal de mari care trebuie acoperite de undeva..

  • Asta are in cap numai rachete si la nas liniute…Nu se mai face bine.Si da,orice ajutor acordat nazistilor in bani si arme prelungeste razboiul.Ma uitam la tv ce indivizi au dat rusii la schimbul de prizoneri.Numai pensionari.Nu cred ca era unul mai jos de 50 -60 de ani la ce fete aveau.Tineretul a fugit demult dand mita 3.000 de euroi la vama si au napadit Romania,Polonia si restul Europei.

  • Nu toata planeta. Doar o mica parte a ei. Din sapte oameni de pe Terra, numai unul apartine tarilor care finanteaza Ucraina. Africa – nu. America de Sud – nu, din Mexic, pana-n Argentina. Asia – numai Koreea de Sud si Japonia, restul nu.
    Noi finantam Ucraina. Dar daca ar fi sa vedem cati din noi suntem de acord, nu cred ca se strange o majoritate.

  • @Maricica, daca eram in locul lui Zelenski, respectam acordul de la Minsk : autonomie Donbasului + pastrarea drepturilor minoritatilor nationale. Si nu mai era niciun razboi.
    Un proverb vechi spune : cum ti-e vorba, asa ti-e si viata. La cum vorbesti, ai o viata de …

Adauga un comentariu