National

Propunere din industria ospitalității – Cum ar putea avea loc evenimentele private în scenariul roşu

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Propunere din industria ospitalității - Cum ar putea avea loc evenimentele private în scenariul roşu
Creșterea numărului de infectări din ultimele zile îngrijorează mult pe patronii din HoReCa

Industria ospitalității a avut foarte mult de suferit de anul trecut şi până acum. Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate evenimentele private. Conform unor informaţii, se pare că Bucureştiul este la un pas de un posibil scenariu roşu. Acest lucru înseamnă, automat, închiderea restaurantelor.

Încetarea activităţii duce, implicit, la pierderea locurilor de muncă. Acesta e motivul pentru că mai mulţi reprezentanţi ai industriei HoReCa au solicitat autorităţilor să elaboreze măsuri menite să salveze afacerile.

Valul 3, pericol pentru HoReCa?

Creşterea numărului de infectări din ultimele zile îngrijorează autorităţile, dar şi pe patronii de restaurante şi cafenele. Aceştia din urmă aşteaptă un ajutor consistent de la stat, pentru ca afacerile să nu intre şi ele în lockdown.

”Le propunem autorităţilor, ca pe lângă coeficientul de infectare cu COVID care este astăzi luat în considerare pentru închiderea sau restricţionarea funcţionării restaurantelor, deci acolo unde se fac testări sunt şi multe cazuri, drept urmare, restaurantele sunt închise, să fie luate în considerare şi procentul de teste pozitive la sută de testări făcute.

În Timişoara se fac testări foarte multe. Sunt şi cazuri multe, drept urmare Timişoara este închisă, iar în alte oraşe sau judeţe unde nu se fac testări, restaurantele sunt deschise. Ne asociem cu primarii, dar şi cu celelalte asociaţii de restaurante din toată ţara. Și am făcut o solicitare către primul-ministru şi către ministrul Economiei în acest sens”, a declarat Daniel Mischie. Acesta este preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA).

Soluţia propusă pentru angajaţii din HoReCa

Patronii de localuri propun organizarea evenimentelor chiar şi cu număr mai mare de invitaţi, atât timp că se vor respecta condiţiile de siguranţă.

“A doua problemă este posibilitatea de a organiza evenimente private. Mă refer aici la diferite evenimente de tip nunţi-botezuri, dar şi evenimente de tip festivaluri, concerte, teatre, să mergem la cinematograf care să nu aibă restricţii pentru cei care s-au vaccinat, deci au anticorpi, pentru cei care au trecut prin boală şi în baza unui test pot dovedi că au anticorpi şi pentru cei care vor să facă un test rapid. Costul unui test rapid este de 25 de lei de persoană.

Deci, în momentul în care vrei să organizezi un eveniment. Dacă eşti pregătit ca restaurant sau ca organizator de eveniment să suporţi aceste costuri, practic, invitaţii să poată participa în baza acestui test”, a completat Daniel Mischie.

Adauga un comentariu