WoW!

Ce înseamnă horeca? De la ce vine HoReCa?

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă horeca De la ce vine HoReCa
HORECA face referire la tot domeniul ospitalității (turism, cazare, mâncare și băutură)

În ultimele luni, cât s-a tot vorbit despre pandemia de coronavirus, sigur ai auzit de multe ori termenul horeca. În general, e pomenit în cadrul materialelor de presă referitoare la localuri, baruri şi nu numai. Aşadar, ce înseamnă horeca?

Ei bine, horeca este acronimul ce face referire la industria ospitalităţii: HOteluri, REstaurante şi CAfenele. E folosit mai ales în peninsulă scandinavă, în zona Benelux, dar şi în Franţa. Conform altor surse, horeca provine de la HOtel, REstaurant, CAtering. Indiferent care variantă este cea corectă, cert e faptul că se referă la industria hotelieră şi la serviciile alimentare.

Cum se poate traduce HORECA? Pentru orice consumator, e vorba de un domeniu al plăcerii şi concediilor (HOteluri – spaţiu de cazare), de plăcerea de a bea şi mânca preparate gatite în spaţii special amenajate (REstaurante), dar şi de ideea de a comanda mâncare la domiciliu (CAtering).

Ce cuprinde HORECA? Vorbim, în primul rând, despre produse, servicii, echipamente şi servicii folosite în industria ospitalităţii. În acest sector este inclus atât un hotel de cinci stele, cât şi o pensiune cu o singură margareta.

Bineînţeles, segmentul HORECA nu face referire strict la călătorii, turism şi bucătărie, ci şi la economia fiecărei ţări. De ce? Pentru că vorbim, în fond, de activităţi economice organizate pentru petrecerea timpului liber, pentru diverse eveniment ori pentru socializare.

Cine face parte din domeniul HORECA?

Iată, detaliat, cine face parte din sectorul HORECA:

  • producători şi produse: materie primă, consumabile, produse de artizanat produse alimentare şi nealimentare;
  • unităţi de cazare: hotel, motel, hostel, pensiune, cabană, case şi apartamente autorizate pentru sevicii de cazare, camping, alte structuri de cazare;
  • alimentaţie publică: pizzerie, restaurant, bar, pub, fast-food, patiserie, cofetărie, catering;
  • resurse umane: toţi angajaţii structurilor menţionate mai sus (de la personalul de servire-primire până la distribuitori şi până la suport telefon şi online marketing, middle şi top management);
  • tehnica de calcul, echipamente, accesorii, consumabile (platforme online, software de gestine, utilaje necesare pentru fluxul de lucru, veselă etc.).
Adauga un comentariu