Magazin

Cum să alegi masca de sudură potrivită pentru tine

Publicat: 06 dec. 2022
Cum să alegi masca de sudură potrivită pentru tine

Măștile de sudură sunt cel mai frecvent utilizate în procesele de sudare. Sunt necesare pentru a proteja ochii și pentru a evita inflamarea corneei. Cum știi ce fel de mască este potrivită pentru tine?

 Iată care sunt opțiunile care te vor ajuta să alegi cea mai potrivită mască de sudură

Standarde de siguranță

Utilizarea echipamentelor de protecție personală de înaltă calitate și operațiunile de sudare sigure ar trebui să fie priorități de top pentru sudori, indiferent de tipul procesului de sudare. Astfel, masca de sudură reprezintă un instrument esențial pentru protecția ta. Pentru o gamă variată de măști de sudură poți accesa site-ul celor de la micul-fermier.ro. Echipamentele de protecție personală pentru sudare includ protecția ochilor, feței, mâinilor și corpului. Ochelarii de protecție trebuie să fie întotdeauna purtați sub casca de sudură. În plus, mediul de sudură trebuie evaluat pentru a asigura o ventilație adecvată și protecție respiratorie. Una dintre caracteristicile de bază ale măștilor de sudură este siguranța. Siguranța trebuie să fie o prioritate absolută.

Stilul căștii

Există două stiluri comune de măști de sudură, una pasivă și una cu întunecare automată cu nuanță variabilă.

Cele pasive au lentile întunecate, de obicei în nuanța 10. Cu casca în poziția în jos, poți vedea prin lentila întunecată. Lentila nu se schimbă de la o nuanță luminată la una întunecată. Va rămâne întunecată. Prin urmare, măștile trebuie îndepărtate atunci când inspectezi sudurile. Aceste căști sunt în general ușoare, dar anumite operațiuni de sudură (și vizualizarea zonei de lucru dintre două suduri) pot fi dificile din cauza lipsei nivelurilor de nuanță și a lentilelor întunecate constant.

Căștile cu întunecare automată sunt pentru toate nivelurile de sudare, de la pasionați la profesioniști. Căștile cu nuanță fixă și cu întunecare automată combină economia căștilor cu tonuri fixe cu beneficiile întunecării automate pentru cea mai mare parte a lucrărilor de sudare. Folosind materiale similare și același proces de sudare, o cască cu auto-întunecare cu nuanță fixă ​​poate fi alegerea potrivită. Casca cu nuanță variabilă și cu întunecare automată îți permite să alegi preferința de nuanță și să personalizezi nuanța pentru diferite procese și aplicații de sudare. O gamă tipică de nuanță pentru sudură este undeva între nuanțele 8 și 13. Când masca este în poziția coborâtă, vei putea să vezi prin lentilă, oferindu-ți o vedere clară și o evaluarea bună a sudurii și a zonei înconjurătoare. 

După ce ai ales o cască de sudură, ține cont de aceste sfaturi:

  • Poartă întotdeauna îmbrăcăminte de protecție adecvată medilor de sudură atunci când sudezi. Poartă întotdeauna ochelari de protecție sub casca de sudură. 
  • Asigură-te că lentila exterioară a măștii de sudură nu are reziduuri și stropi pe ea pentru o vedere uniformă în timpul sudării. 

În concluzie, dacă sudarea este cariera ta – sau face parte din ea – acordă-ți timp pentru a găsi casca potrivită pentru tine. Deși poate fi tentant să cumperi casca cea mai ieftină de la magazinul local, acordă-ți timp pentru a explora toate opțiunile în vederea beneficiilor pe termen lung.

Sursa foto: Pixabay.com.
Adauga un comentariu