Lifestyle

Cum să coaceți pâine delicioasă acasă

Publicat: 04 ian. 2021

Cei care se află acasă în izolare sau în carantină rămân fără pâine proaspătă mai repede decât alte produse. De ce ai nevoie pentru a-ți face propria pâine crocantă delicioasă?

Ce este nevoie pentru a coace pâine acasă

Pentru a coace pâine acasă, ai nevoie doar de ingrediente de calitate și răbdare. Apropo, în urmă cu aproximativ cinci ani în Franța toată lumea a cumpărat masini de facut pâine pentru a o face fără să plece de acasă. Dar o astfel de pâine nu avea gust și nu arăta deloc ca pâinea de la o brutărie. Acum toată lumea vinde aceste masini de facut pâine în cantități mari pe internet.

Nu aveți nevoie de dispozitive speciale pentru a coace pâine delicioasă. Dar dragostea și ingredientele potrivite sunt esențiale.

Pentru a face pâine de calitate acasă, veți avea nevoie de:

 • făină de bună calitate
 • drojdie, care va accelera procesul de fermentare și va conferi pâinii un gust ușor acru sau aluat pentru o fermentare mai lungă și un gust mai acru.

Cum să obțineți o crocantă ca pâinea de panificație

 1. Coaceți pâinea într-un forma din fontă și spălați-o periodic cu apă.
 2. Dacă gătiți pâine pe o foaie de copt, încălziți mai întâi foaia de copt în cuptor, apoi faceți tăieturi pe bucățile de aluat, presărați-le cu apă și abia apoi puneti pâinea la cuptor.

Rețetă de pâine de casă

Ingrediente

 • Făină: 700 g
 • Apă: 500 ml
 • Drojdie 25 g
 • Sare: 2 lingurițe
 • Ulei (vegetal): 1 lingură.

Mod de preparare

 1. Luați un castron mare și adăugați făină.
 2. Se adaugă sare în făină.
 3. Se dizolvă drojdia în apă caldă.
 4. Faceți o gaură în centrul făinii, puneți drojdia acolo. Se adaugă apă treptat, amestecând aluatul constant. Continuați până când aluatul este moale, apoi așezați-l pe o suprafață de lucru.
 5. Frământați aluatul timp de zece minute pentru a-i da elasticitate.
 6. Așezați aluatul într-un castron, acoperiți cu o prosop și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de cel puțin o oră.
 7. Aluatul este gata când și-a dublat volumul.
 8. Transferați aluatul pe o masă de lucru presărată cu făină; taiati in bucati de 60-100 de grame. Întindeți ușor aluatul cu palmele și modelați-l la forma dorită.
 9. Așezați aluatul intr-o forma de paine sau pe o hârtie de copt (dacă nu aveți un recipient special din fontă). Lăsați pâinea să respire timp de 1-1,5 ore înainte de coacere.
 10. Coaceți pâinea într-un cuptor foarte fierbinte (240 ° C). Activați funcția de abur, dacă este disponibilă în cuptor. Dacă nu, periați periodic pâinea cu apă folosind o perie.
 11. Folosiți un cuțit pentru a face o incizie în partea de sus (profesioniștii numesc acest lucru o „crestătură” sau „semnătură de brutar”).
 1. Coaceți pâinea timp de 12-15 minute. Painea este verificată prin apăsarea cu degetele: dacă auzi o crăpătură, atunci este gata.

Cât timp putem tine pâine de casă

Totul depinde de forma și greutatea pâinii (cu cât este mai mare densitatea pâinii, cu atât mai mult poate fi pastrata), de tipul de fermentație (pâinea care a fost făcută folosind drojdie se păstrează mai mult decât cea care a fost făcută cu aluat), de calitatea coacerii (cu cât coaja este mai groasă , cu cât umezeala rămâne mai mult în interior). Dar, în general, pâinea nu se păstrează mult timp:

 • baghetă – 12 ore;
 • pâine rotundă – 24 de ore.

Cel mai adesea, după șase ore de la coacere, pâinea isi pierde din parfum și începe să se usuce. Prin urmare, este mai bine să consumați acest produs în primele ore după preparare.

Adauga un comentariu