Culinar

Cum să fac ouă posate

Publicat: 07 feb. 2020

Tradiţional, sunt cunoscute ca “ochiuri romaneşti”, însă termenul de posat este tot mai des folosit la adresa lor. Află cum le poţi prepara astfel încât să nu ţi se împrăştie albuşul în baia de apă.

Pune apă la fiert într-un vas de 1,5 litri umplut pe 3/4 cu apa. Adaugă 2 linguri cu oţet în apă. Oţetul are rolul de a împiedica albuşul să se separe de gălbenuş.
Lasa apa să fiarbă până atinge punctul de fierbere, adică atunci când face bule mici. Nu o lasa să clocotească.
Sparge oul şi dă-i drumul în apă fierbinte. Lasă-l să fiarbă fix patru minute, fără să-l atingi. Dacă se lipeşte de fundul vasului în care fierbe, e cazul să-l mişti. Scoate apoi oul şi serveşte-l.



loading...

Adauga un comentariu