Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:74415;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Este sezonul fructelor, asa ca nu trebuie sa ratati momentul de a prepara o dulceata gustoasa. Pentru cei care aleg un stil de viata echilibrat, iata reteta fara adaos de zahar.
Ai nevoie de:
500 grame de fructe (capsune, cirese, visine)
zeama de la o jumatate de lamaie
300 ml suc de mere (daca este posibil fa-l tu acasa, nu cumpara din comert decat daca gasesti tot fara adaos de zahar)
Spalam fructele, le punem intr-un bol si le stropim cu zeama de la lamaie. Punem apa peste ele doar cat sa le acopere. Punem sucul de mere la fiert si il lasam sa clocoteasca pana scade la jumatate din cantitatea pe care am pus-o. Daca nu lasam sucul suficient sa fiarba dulceata nu va rezista in timp, mai ales ca nu are nici zahar.
Scurgem bine apa si punem fructele in oala cu sucul de mere, la fiert.
In timp ce fierb fructele, la suprafata lor o sa apara o spuma. O curatam cu o lingura si o aruncam. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa, iar cand dulceata a atins consistenta dorita o oprim.
Turnam dulceata in borcane le inchidem si le lasam timp de 48 de ore la caldura, acoperite cu cateva paturi.
Cum stii ca ai mancat prea mult zahar
Cum stii ca ai mancat prea mult zahar
sursa: bucatarici.ro