Actualitate

Cum să faci ordine în dormitor. Trucuri și sfaturi eficiente

Publicat: 03 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să faci ordine în dormitor. Trucuri și sfaturi eficiente
Cum să faci ordine în dormitor

Cum să faci ordine în dormitor. Un dormitor dezordonat pare să nu atragă pe nimeni, iar de odihnă nici nu mai poate fi vorba.

Toată lumea știe că dormitoarele dezordonate nu sunt deloc confortabile. Astfel, lucrurile aruncate aiurea ocupă mult din spaţiul de somn şi odihnă.

Cum să faci ordine în dormitor

În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri și sfaturi care vă vor ajuta să faceţi ordine în dormitor.

În primul rând, ridicaţi toate obiectele de pe jos: haine, cărţi, şerveţele, reviste, pantofi. Podeaua nu este un loc adecvat pentru acestea.

Faceţi loc pentru obiectele importante. Împăturaţi-vă hainele şi puneţi-le în dulap, în loc să le puneţi unele peste altele. Dacă aveţi prea multe haine este timpul să le sortaţi şi să aruncaţi sau să donaţi lucrurile pe care nu le mai vreţi. De asemenea, puteți să împărţiţi hainele în funcţie de anotimpuri. Astfel, le depozitaţi pe cele care nu vă trebuie într-un alt dulap.

Despărţitoare pentru sertare

Cum să faci ordine în dormitor. Cu ajutorul despărțitoarelor veţi păstra şosetele, lenjeria şi accesoriile separat, în funcţie de categoria în care se încadrează. Puteţi cumpăra sau face voi înşivă aceste despărţitoare. Puneţi etichete pe zonele de depozitare a diferitelor obiecte, pentru a nu uita unde se află acestea.

Faceţi ordine pe noptieră, pentru a vă face somnul mai uşor. Păstraţi doar următoarele obiecte necesare:

– O lampă de citit

– O carte sau revistă

– O pereche de ochelari de citit (dacă aveţi nevoie)

– Un pahar cu apă (înlocuit zilnic).

Ştergeţi praful de pe mobilă, faceţi-vă patul, aspiraţi covorul, pulverizaţi odorizant de cameră şi aerisiţi zilnic dormitorul. Astfel veţi avea o încăpere potrivită pentru somn şi odihnă.

Adauga un comentariu