Frumusete

Cum să folosiți curcuma ca armă anti-îmbătrânire

Publicat: 25 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să folosiți curcuma ca armă anti-îmbătrânire
Adaugat în tratamente cosmetice, curcuma reduce semnele îmbătrânirii pielii și calmează iritarea.

Adaugat în tratamente cosmetice, curcuma reduce semnele îmbătrânirii pielii și calmează iritarea. Poate chiar să lumineze culoarea părului. Iata care sunt numeroasele proprietăți pentru frumusețe ale curcuma!

Turmericul este un ingredient cheie în medicina tradițională ayurvedică. Sub formă de lapte, se bea pentru proprietățile sale de detoxifiere și antiinflamatoare. Este folosit și pentru piele: pulberea se amestecă cu puțină apă pentru a forma o pastă, apoi se aplică pe piele, pentru a se accelerează vindecarea. Este folosit și pentru tratamente de înfrumusețare, ca o mască care ofera strălucire, deoarece colorează tenul, care este un semn de frumusețe în India.

Cum sa folositi curcuma ca arma anti-îmbătrânire

Curcuma are multe proprietăți: putere antiinflamatoare, liniștitoare, antioxidantă și anti-îmbătrânire. Acesta este motivul pentru care se găsește și în multe tratamente anti-îmbătrânire.

Datorită culorii sale galbene, curcuma este un avantaj pentru ten. Folosit ca mască, cu lapte de cocos sau iaurt, acesta imbuntateste aspectul și îi trezește strălucirea. Acțiunea sa antiinflamatorie este eficientă și în combaterea coșurilor, a punctelor negre și a excesului de sebum.

Recomandat în special pentru pielea mixtă și grasă, curcuma curăță, strânge porii și elimină imperfecțiunile. Poate fi combinat cu alte ingrediente active purificatoare, precum argila sau pudră de arbore de ceai.

Calmeaza scalpul sensibil

Și pentru păr, curcuma are multe beneficii. Datorită acțiunii sale antiinflamatorii, calmează scalpul sensibil și ii conferă confort. Este, de asemenea, utilizat pentru a combate mătreața și excesul de sebum. Nuanța sa de ocru îl face, de asemenea, un ingredient vegetal perfect pentru colorare.

Este, de asemenea, utilizat în India ca vopsea pentru îmbrăcăminte. Se foloseste în culorile dedicate părului blond până la castaniu, cărora le aduce reflexe aurii. Puteți chiar să strecurați un vârf de turmeric într-o mască sau balsam, pentru a revigora aspectele blonde.

Reduce inflamatia gingiilor

Curcuma face minuni și pe dinți. Ajută la reducerea inflamației gingiilor, îndepărtează placa dentară și are acțiune antimicrobiană. Poate chiar să dea un impuls pentru a ajuta smalțul să isi recâștige albul și strălucirea. Se folosește apoi amestecat cu ulei de nucă de cocos, dar puteți găsi pastă de dinți cu curcuma gata preparata.

Uleiul esential de turmeric, bun pentru piele

Prin presarea rizomilor proaspeți, obținem un ulei esențial care conține compușii volatili ai plantei, inclusiv turmeronă, zingiberenă, curcumenă și afha phandandrene. Acestea au proprietăți antiinflamatorii, dar sunt și antioxidanți puternici. Acest lucru este esential în lupta împotriva îmbătrânirii pielii. Au, de asemenea, activitate antifungică și antibacteriană, utilă pentru tratarea problemelor scalpului și în special a mătreții.

Spre deosebire de pudra de curcuma, uleiul esențial de turmeric are un miros ușor dulce, ușor pudrat, nu este colorat. Acesta este motivul pentru care se regăsește frecvent în tratamentele destinate combaterii îmbătrânirii pielii. Puteți adăuga chiar o picătură în crema de zi pentru a-i întări acțiunea de protecție.

Adauga un comentariu