Lifestyle

Cum să mențineți frumusețea și sănătatea după 40 de ani

Publicat: 29 oct. 2020

Menținerea sănătății după 40 de ani nu este atât de dificilă pe cât pare: este suficient să mănânci corect, să faci mișcare (chiar să te plimbi în fiecare zi în cel mai apropiat parc) și să îți monitorizezi greutatea.

Evitați deficiențele de vitamine și minerale

Oamenii de știință au stabilit: 32 de macronutrienți, cum ar fi sodiu, magneziu , potasiu , clor, fosfor , sulf, azot, sunt importante din punct de vedere clinic pentru corpul uman. Același lucru este valabil pentru 30 de microelemente: brom, fier , iod , cobalt, mangan și 13 vitamine: vitaminele A, E, C, vitaminele B etc. Fiecare dintre aceste minerale și vitamine joacă un rol imens în viața corpului și lipsa poate afecta în mod semnificativ sănătatea. Mulți își pun speranțele în complexele vitaminice de la farmacie. Nu trebuie să faceți acest lucru:

  • un aport suplimentar de vitamine sau minerale poate fi prescris de către medic numai în funcție de teste sau de apariția simptomelor specifice;
  • organismul asimilează din hrană doar cantitatea de substanțe de care are nevoie, elimină excesul. Și obținând vitamine și minerale din medicamente, organismul le asimilează complet. Ca urmare, poate apărea un exces de substanțe, care, la rândul său, va duce la consecințe necunoscute și, cel mai probabil, negative.

Acordați atenție acestor substanțe și produse:

  • roșiile conțin mult licopen, ceea ce reduce riscul de adenom de prostată la bărbați;
  • broccoli conține metionină (aminoacizi), care reduce nivelul depunerilor de grăsimi din ficat și colesterol, reglează metabolismul și neutralizează toxinele;
  • broccoli conține, de asemenea, sulforafan, indol-3-carbinol, anetoletritionă și sinigrină, toate având efecte puternice împotriva cancerului.

Asigurați-vă că consumați grăsimi

Nimeni nu argumentează despre nevoia de proteine. Dar nutriționiștii mai trebuie să apere grăsimile . În dieta noastră există întotdeauna un exces de carbohidrați și, dimpotrivă, o lipsă de proteine și grăsimi – acest lucru are un efect dăunător asupra stării corpului, mai ales după 30 de ani. Organismul are mare nevoie de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, a căror importanță este dificil de supraestimat: creierul este format din 60% grăsimi; formarea hormonilor și toate procesele metabolice au loc cu participarea grăsimilor.

Lucrul îngrozitor este că adesea prezența grăsimilor trans predomină în dietă, dintre care un aport poate afecta funcționarea corpului, deoarece membranele celulare devin mai dense și permeabilitatea lor se agravează.

Mușchii noștri, pielea, organele interne, părul – totul constă din proteine, motiv pentru care este atât de mult nevoie de un corp în continuă reînnoire. Aproape fiecare rezident al Rusiei are un deficit de proteine de până la 30%. Cel mai simplu mod de a obține proteine este să mănânci carne, pește, fructe de mare și lapte. Desigur, puteți face fără carne – proprietarul tuturor aminoacizilor esențiali, dar apoi trebuie să combinați cu grijă proteinele vegetale pentru a obține toți aminoacizii importanți.

 

 

Tags:




Adauga un comentariu