Diete si regimuri

5 sfaturi pentru a nu câștiga în greutate după 40 de ani

Publicat: 10 iul. 2020
masurare abdomen femeie
Cum sa nu ne ingrasam dupa 40 de ani

Cum sa nu ne ingrasam dupa 40 de ani? Aceasta varsta este una de cotitura pentru femei deoarece se indreapta cu pasi repeze catre perimenopauza, o perioada in care tendinta de acumulare a kilogramelor in plus este mare. Iata 5 sfaturi pentru a nu câștiga în greutate după 40 de ani!

Cum sa nu ne ingrasam dupa 40 de ani. Aveți grijă la zaharuri rele

Zaharuri cu un indice glicemic ridicat (GI), prezente în produse dulci, dar și baguetă albă, paste fainoase și orez, cereale industriale pentru micul dejun, cresc glicemia și favorizează depozitarea sub formă de grăsime. Ele sunt fixate cu atât mai ușor pe abdomen, deoarece scăderea hormonilor feminini (în favoarea hormonilor masculini) favorizează această zonă pentru a adăposti excesul.

Organizează-te pentru a gati sanatos

Excesul de zaharuri, sare, grăsimi rele, lipsa proteinelor, fibrelor, vitaminelor și mineralelor: alimentele ultraprocesate sunt daunatoare atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate. Aceasta presupune rezistența la atracția acestor produse, care reprezintă 80% din oferta supermarketului și orientarea spre gătirea de alimente crude.

Alcoolul, un prieten fals

Dacă alcoolul este perfect integrat în viața noastră socială, acesta rămâne un produs „cu risc ridicat” pentru sănătate, da dependente și este periculos cu atât mai mult pentru femei, care nu au același metabolism ca și bărbații care elimină alcoolul mai ușor din organism. Ca bonus, este foarte caloric.

Cum sa nu ne ingrasam dupa 40 de ani. Renunțați la dietele minune

Nimic mai rău decât dietele repetate și adesea restrictive: între frustrare și compensație, acestea sunt proaste pentru sănătate și promovează creșterea în greutate cu un efect real yo-yo. În plus, ele tind să scadă metabolismul de bază, care scade deja în mod natural odată cu vârsta: recâștigăm cu atât mai ușor kilogramele pierdute odată cu terminarea dietei.

Reduceți gustările

De multe ori gustam din reflex sau obișnuință, pentru a compensa stresul, pentru a scăpa de oboseală. Este mai bine să calmați acest impuls brusc într-un alt mod: respirând adânc, făcând o pauză scurtă, consumând un ceai, făcând câțiva pași, ocupându-vă mâinile. Dacă foamea este reală sau cina este încă departe, puteți manca un fruct proaspăt sau bea un pahar mare de apă. Dacă la început poate părea dificil, rapid, corpul se obișnuiește să nu mănânce între mese.

Adauga un comentariu