Stiri si curiozitati

Cum să scapi de ploșnițele de pat cu metode 100% naturale? Remedii eficiente și sfaturi de pe forum

Publicat: 15 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să scapi de ploșnițele de pat cu metode 100 naturale Remedii eficiente și sfaturi de pe forum
Deși nu generează nicio boală, înțepătura ploșniței de pat se poate infecta.

Ploșnițele de pat ți-au invadat locuința? Descoperă, în rândurile care urmează, cum de scapi de aceste insecte dăunătoare cu metode 100% naturale. Fii la curent cu sfaturile de pe forum și bucură-te de o casă curată!

Ploșnița de pat este o insectă hematofagă parazită a omului și a păsărilor, care face parte din subordinul heteropterelor. Are corpul oval, turtit dorso-ventral și aripile atrofiate, de culoare brun-roșiatică. Această insectă trăiește și își depune ouăle prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor și obișnuiește să iasă noaptea, pentru a se hrăni cu sângele omului sau al păsărilor, iar în timpul zilei rămâne ascunsă.

Deși nu generează nicio boală, înțepătura ploșniței de pat se poate infecta. Astfel, este necesară combaterea acesteia, fie cu insecticide speciale, fie cu tratamente realizate din ingrediente naturale. Important de precizat este că insecta despre care îți vorbim este sensibilă atât la temperaturi înalte (peste 50 de grade Celsius), cât și la temperaturi foarte joase (-18/-20 de grade Celsius). Bineînețeles, pentru ca ploșnița de pat să poată fi eradicată, se recomandă expunerea ei la temperaturi foarte joase sau foarte înalte timp de câteva zile și respectiv, timp de câteva zeci de minute, pentru ca și ouăle să fie afectate.

ploșniță de pat pe o saltea
Ploșnița de pat este o insectă hematofagă parazită a omului și a păsărilor, care face parte din subordinul heteropterelor.

Cum să scapi de ploșnițele de pat cu metode naturale? Sfaturi prețioase preluate de pe forum

În cazul în care nu vrei să folosești insecticide speciale, realizate din ingrediente periculoase, îți recomandăm să apelezi la ajutorul naturii. Iată care sunt cele mai eficiente metode, realizate din ingrediente 100% naturale.

Folosește cuișoare

Cuișoarele sunt bune pentru durerile dentare, însă sunt eficiente și dacă te confrunți cu ploșnițe de pat. Datorită mirosului puternic emanat de acest ingredient, insectele vor dispărea cât ai clipi!

vuișoare într-o lingură de lemn
Cuișoarele sunt bune pentru durerile dentare, însă sunt eficiente și dacă te confrunți cu ploșnițe de pat.

Scoate salteaua la soare

Dacă vrei să scapi de ploșnițe cât mai repede, scoate salteaua patului la soare. La fel poți proceda și cu ceașafurile sau cu pernele. Dar trebuie să ții cont de un lucru foarte important: temperatura de afară trebuie să depășească 32 de grade Celsius.

Aplică ulei esențial de mentă

Aplicând ulei esențial de mentă în locurile în care ploșnițele își fac veacul, le vei provoca o reacție alergică, care va duce, în final, la dispariția lor. La fel de bun este și uleiul esențial de lavandă.

Prepară un cocktail din uleiuri esențiale

Pentru acest cocktail, ai nevoie de: o cană cu apă, 10 picături de ulei esențial de lavandă, 10 picături de ulei esențial de rozmarin, 10 picături de ulei esențial de eucalipt și trei picături de ulei esențial de cuișoare. Amestecă toate ingredientele și pulverizează-le pe zonele în care se află ploșnițele de pat.

Presară turmeric măcinat pentru a scăpa de ploșnițele de pat. Sfat de pe forum care funcționează!

Turmericul măcinat sau curcuma contribuie la îndepărtarea ploșnițelor de pat, fiindcă acest ingredient are în compoziție curcumin, un element cu efect antimicrobian. Acesta va ajuta la sufocarea insectelor și la eliminarea lor.

praf de turmericv într-o lingură
Turmericul măcinat sau curcuma contribuie la îndepărtarea ploșnițelor de pat.
Adauga un comentariu