Magazin

Cum sa scapi de puncte negre si cosuri cu MALAI

Publicat: 03 apr. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sa scapi de puncte negre si cosuri cu MALAI
1

O piele curata se obtine cu rabdare si cu stiinta de la bunica.

Usor de facut, masca de malai curata obrazul in profunzime si previne aparitia altor cosuri. Masca este o solutie naturala pentru un ten curat.

Citeste si Chiar functioneaza: 3 masti faciale excelente cu verdeturi de primavara!

Ai nevoie de un albus de ou si o lingurita de faina de malai.

Cum se prepara masca de malai
Luati un ou proaspat si separati albusul de galbenus. Bateti albusul spuma, apoi adaugati faina de malai. Amestecati pana obtineti o pasta omogena.

Cum se foloseste masca cu malai
Incepeti facand o sauna faciala, pentru a va deschide porii obrazului si a facilita efectul acestei masti. Varsati apa clocotita intr-un vas, asteptati cateva secunde sa se raceasca putin. Aplecati-va obrazul deasupra acoperindu-va capul cu un prosop. Aplicati masca cu malai pe partile grase ale obrazului: frunte, nas, barbie. Lasati sa se usuce un sfert de ora, apoi clatiti-va cu apa calduta. Se recomanda o folosire saptamanala, in cazul unui ten mixt sau gras. La final, efectul va fi mai vizibil daca va ungeti fata cu o lotiune compusa dintr-o lingurita de suc de lamaie si o lingurita de apa. Uscati-va fata, tamponand-o cu un prosop absorbant.

Citeste si Trei masti naturale pe care ti le poti face in orice moment acasa

Scrub cu malai si suc de portocale
Este un scrub potrivit mai ales fetelor cu tenul mai gras; portocalele sunt astringente si elimina sebumul, dar imbunatesc si textura pielii. Pentru a-ti face acest scrub, stoarce sucul de la o portocala si combina-l cu patru lingurite de malai. Amesteca ingredientele pana cand formezi o pasta si aplica masca pe fata curata, dar si pe gat. Fereste insa zona ochilor, unde pielea este mai sensibila. Cu ajutorul degetelor, maseaza usor pielea cu miscari circulare timp de unu-doua minute, iar apoi clateste cu apa calduta.

Scrub cu malai, miere si iaurt
Cand ai nevoie de curatare si hidratare, atunci apeleaza la urmatorul scrub: combina 1/4 ceasca de malai cu 1/4 ceasca de miere si 1/4 ceasca de iaurt. Amesteca pana cand obtii o pasta moale si cu ajutorul mainilor, aplica scrubul pe toata suprafata pielii si pe gat. Maseaza apoi intreaga zona, dar nu te clati imediat dupa ce ai terminat, ci mai lasa masca sa actioneze cinci minute.

Scrub cu malai, lapte praf si ceai de musetel
Un scrub recomandat pentru piele sensibila este cel care combina malaiul cu musetelul. Prepara o ceasca de ceai de musetel si lasa-l sa se raceasca. Pune-l intr-un bol si adauga peste el 1/4 ceasca de malai si o lingurita de lapte praf. Amesteca ingredientele si aplica scrubul pe toata fata. De aceasta data, renunta la masaj, pentru ca poti irita pielea mai tare. Lasa masca sa actioneze zece minute, iar apoi indeparteaz-o cu apa sau cu un burete.

Citeste si Te-ai fi gandit la asta? Uite ce se intampla daca-ti pui SARE pe ochi

Iti poti face un scrub cu malai o data pe saptamana, pentru a-ti curata tenul. Nu uita ca urmatorul pas dupa folosirea unui exfoliant este o hidratare intensiva a pielii, potrivit andreearaicu.ro.

Tags:
Adauga un comentariu