WoW!

Cum să scoți petele de deodorant din haine

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să scoți petele de deodorant din haine

Petele de transpirație și cele de deodorant îți pot distruge articolele de îmbrăcăminte. Dar soluția nu este să le arunci la gunoi. Ca să elimini mirosurile neplăcute și petele de deodorant de pe haine, ai nevoie de câteva trucuri 100% naturale.

1. Oțet alb cu apă caldă

Acizii oțetului alb pot scoate petele de deodorant care se formează pe bluze în regiunea axilelor. În plus, acest produs curăță hainele și le face mai moi. Merită să-l folosești când speli rufele!

Ingrediente:

1/2 cană (125 ml) de oțet alb
1 galon (4 l) de apă

Instrucțiuni:

Mai întâi, combină oțetul cu apa. Acoperă recipientul și pune-l într-un spațiu lipsit de lumină solară. Când speli rufele, adaugă o cantitate mică din mixtura preparată anterior într-un lighean de plastic și pune articolul pătat la înmuiat.
Lasă-l să se înmoaie pentru câteva ore, apoi spală-l ca de obicei. Poți folosi oțet alb și în locul soluției pentru îndepărtarea petelor pe care o folosești în mod obișnuit. Pe lângă faptul că elimină mirosurile neplăcute, acest truc va meține culorile hainelor vii și atractive.

2. Îndepărtează petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonat folosit pentru a elimina petele de deodorant de pe haine. Se pare că descoperim utilizări noi și incredibile ale bicarbonatului de sodiu în fiecare zi! Acest produs nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Mai jos îți arătăm cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a scăpa de petele de deodorant de pe haine.

Ingrediente:

1 lingură (10 ml) de apă
3 linguri (30 g) de bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni:

Amestecă apa cu bicarbonatul de sodiu. Aplică soluția obținută direct pe pată. Freacă materialul cu grijă și lasă soluția să acționeze câteva minute.
Spală articolul respectiv ca de obicei. Acest truc simplu pentru eliminarea petelor este recomandat doar pentru hainele deschise la culoare.

3. Apă oxigenată

Asemenea bicarbonatului de sodiu, apa oxigenată prezintă numeroase utilizări casnice. Pe lângă faptul că este un dezinfectant natural, acest lichid poate îndepărta petele și albi hainele. Nu trebuie decât să prepari următoarea mixtură și să o lași să acționeze.

Ingrediente:

3 linguri (30 ml) de apă oxigenată 5%
4 căni (1 l ) de apă

Instrucțiuni:

Pune toate ingredientele menționate într-o cadă sau într-un lighean, amestecă-le și înmoaie hainele în soluția obținută. Dacă ai multe rufe pe care vrei să le speli, poți mări cantitățile. Nu uita însă că trebuie să adaugi 3 linguri de apă oxigenată pentru fiecare litru de apă.
Lasă articolele la înmuiat pentru câteva ore, apoi clătește-le cu apă caldă.

4. Pudră pentru frăgezirea cărnii

Petele de deodorant de pe haine îndepărtate cu ingrediente naturale. Oricât de greu de crezut ar părea, în afară bucătăriei pudra pentru frăgezirea cărnii poate fi folosită pentru a îndepărta petele de deodorant de pe haine.

Ingrediente:

3 linguri (30 g) de pudră pentru frăgezirea cărnii
3 linguri (30 ml) de apă

Instrucțiuni:

Amestecă bine pudra pentru frăgezirea cărnii și apa. Strecoară amestecul și folosește-l pentru a freca porțiunile de material acoperite cu pete timp de câteva minute. Lasă soluția să acționeze cel puțin jumătate de zi. Apoi spală rufele așa cum faci în mod normal.

5. Zeamă de lămâie

Când vine vorba de a elimina petele de deodorant de pe haine fără chimicale, zeama de lămâie este una dintre cele mai bune variante disponibile. Lămâia poate să albească materialele și să îndepărteze petele dificile. Pentru a profita de beneficiile incredibile ale acestui fruct, pune în aplicare pașii de mai jos:

Taie o lămâie pe jumătate. Freacă materialul din regiunea axilelor cu jumătățile de lămâie. Poți, de asemenea, să freci și alte porțiuni care tind să se păteze. Întinde rufele și lasă-le să stea la soare pentru cel puțin 3 ore. Clătește-le cu apă caldă și spală-le ca de obicei. Lumina solară amplifică puterea lămâilor de îndepărtare a petelor. Așadar, este esențial să întinzi articolele vizate la soare.

6. Sare și oțet

Petele de deodorant de pe haine scoase cu zeamă de lămâie. Am menționat deja că oțetul este foarte util pentru a scoate petele de deodorant de pe haine. Însă dacă îl combini cu sare, rezultatele obținute vor fi impresionante.

Ingrediente:

3/4 cană (150 ml) de sare
1 cană (200 ml) de oțet
1 cană (200 ml) de apă caldă
1/2 lingură (10 g) de soluție pentru spălarea vaselor

Instrucțiuni:

Amestecă sarea, oțetul și apa caldă. Apoi, adaugă soluția de spălat vasele. Lasă rufele la înmuiat în soluția obținută timp de 3 ore. Clătește-te cu apă rece, apoi spală-le ca de obicei.

Te sfătuim să încerci cele 5 trucuri prezentate în acest articol cât mai curând posibil. Cu cât petele de deodorant de pe haine sunt prezente mai mult timp, cu atât devin mai greu de îndepărtat. Ca să previi acest tip de pată, folosește un deodorant natural.

Adauga un comentariu