WoW!

Cum scapi de insectele şi gândacii din bradul de Crăciun

Publicat: 26 dec. 2019

Zilele următoare, până la sosirea Moşului, vom avea zile stresante. Mergem la muncă, alergăm după cumpărături, după cadouri, dar şi după brad. Dacă nu ai cumpărat încă unul, atunci nu te grăbi să pui direct bradul în casă sau apartament. CasoTeca îţi spune cum scapi de insectele şi gândacii din bradul de Crăciun.

La fel ca orice altă plantă pe care o aducem din exterior în interior, pomul de Crăciun are un habitat întreg de insecte şi gândaci aflate în hibernare. Până la 25.000, spun specialiştii. Pe brad se regăsesc acarieni, păianjeni, insecte şi multe altele.

Ce se întâmplă atunci când aducem în casă un brad? Specialiştii spun că atunci când pomii trec de la temperaturile scăzute de la exterior, acolo unde au fost tăiaţi şi depozitaţi, la cele calde, precum interiorul unei case, micile insecte se trezesc la viaţă, crezând că a venit primăvara. Şi atunci s-ar putea să ai parte de un Crăciun nu prea vesel şi casa să îţi fie invadată de mici gândaci.

Cum scapi de insectele și gândacii din bradul de Crăciun

Cel mai util sfat pe care îl poți urma este să nu introduci bradul direct în casă. Asta înseamnă și să nu-l cumperi chiar pe ultima sută de metri, în speranța ca aceeștia vor fi mai ieftini. Așa că, lasă bradul pentru o zi sau două în garaj, acolo unde nu este prea rece sau pe terasa casei. După o zi, două, scutură bine bradul pentru a elimina orice alte neplăceri. Așa vei scăpa și de acele care stau să cadă.

Dacă ai ghinionul să să trezești la viață micile vietăți, după ce ai împodobit bradul, nu te panica și nu da cu pesticide peste el, deoarece acestea sunt inflamabile.

Sfaturi de la pompieri

În plus, pentru că tot va trebui să împodobești bradul, ca să le faci celor mici o bucurie, iată și câteva sfaturi de la pompierii de la ISU Ilfov. Urmează-le pentru a avea parte de sărbători fericite, fără incidente neplăcute.

  • NU amplasați bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură.
    NU aprindeți artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea acestuia.
    NU utilizați decorațiuni electrice cu defecțiuni sau improvizații.
    NU permiteți jocul copiilor cu petarde/artificii.
Adauga un comentariu