Remedii naturiste

Cum scapi de mirosurile urate din mașina de spălat

Publicat: 10 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum scapi de mirosurile urate din mașina de spălat
Limitați spălăturile la temperaturi reci care contribuie la acest fenomen.

Rufele tale miros urât după spălare? Când deschizi mașina de spălat simti miros umed, de mucegai? Împotriva mirosurilor neplăcute, este important să adoptați obiceiuri bune. Pe de o parte, aceasta implică acțiunile corecte pe care să le întreprindeți de fiecare dată când spălați pentru a preveni înfundarea aparatului dumneavoastra de uz casnic. Iata câteva cum scapi de mirosurile urate din mașina de spălat!

Pasii corecti de aplicat de fiecare dată când spălați rufele

Înțelegerea motivelor pentru care există mirosuri rele în mașina de spălat merge mână în mână cu găsirea de soluții. Cauzele acestor mirosuri urâte includ:

Nu supradozați cu detergenți și balsamuri. Acest reflex pe care tindem să îl adoptăm pentru a contrabalansa mirosurile poate înfunda și mai mult pereții dispozitivului. Prin urmare, acest lucru va promova mirosurile. Pentru detergent lichid, detergent praf și balsam de țesături, respectați doza recomandată. Prea mult strica!

Limitați spălăturile la temperaturi reci care contribuie la acest fenomen. La 30°C, apa este ineficientă în dezinfectarea microorganismelor și prevenirea proliferării acestora.

  • Îndepărtați rapid rufele umede din mașină la sfârșitul spălării pentru a evita fenomenul de macerare.
  • Ștergeți sigiliul mașinii la sfârșitul ciclului de spălare pentru a evita înfundarea.
  • Deschideți usa si sertarele după și între spălări. Acest lucru va ventila dispozitivul și va preveni umiditatea.

Cum scapi de mirosurile urate din mașina de spălat: cum se face curățarea corecta a mașinii de spalat

Folosirea oțetului alb in mașina de spalat este foarte eficienta în eliminarea mirosurilor încăpățânate de pe rufe (miros de tutun, transpirație etc). În treacăt, va elimina, de asemenea, depunerile de piatră și detergenți și va neutraliza mirosurile persistente ale componentelor mașinii. Pentru a face acest lucru, se recomandă utilizarea acestuia la fiecare ciclu de spalat, ca dedurizator. În plus, trebuie utilizat o dată pe lună pentru o curățare intensă. Se toarnă 1/2 litru până la 1 litru de oțet alb în tambur și se curata masina la 90°C (fără detergent).

În caz de mirosuri puternice, se toarnă 3 litri de oțet alb în tambur. Apoi, pentru a îndepărta tartrul și mucegaiul, adăugați aproximativ 20 de picături de ulei esențial de arbore de ceai. După ce o mașină va funcționa goală la un program fierbinte, efectul dezodorizant va fi incomparabil.

Aveți grijă la filtru!

Scoateți filtrul și curățați-l în conformitate cu instrucțiunile din manual. Nimic nu ajută și mirosurile rele persistă? În acest caz, problema poate fi legată de conducta de scurgere de la sifon și nu de mașina de spălat în sine. Pentru a curăța sifonul și canalul de scurgere, scoateți dopurile și apoi folosiți oțet alb și/sau o perie pentru sticle. Apoi pune totul la loc. Următoarea mașină va permite clătirea instalațiilor prin golirea acestora.

Adauga un comentariu