Actualitate

Cum scoti petele dificile de pe haine. Cateva sfaturi utile de mare ajutor

Publicat: 17 feb. 2020
Cum scoţi petele dificile
Cum scoţi petele dificile

Cum scoţi petele dificile! Cu toții suntem de acord că petele dificile de pe haine ne fac viaţa grea. Însă există soluții pentru această problemă. În cele ce urmează vă prezentăm câteva soluţii naturale şi simple pentru a scoate petele.

Cum scoţi petele dificile

Iată așadar câteva sfaturi deosebit de utile pentru a avea hainele frumoase mai mult timp.

Scoaterea petelor de băuturi

Petele de alcool de la petreceri pot fi incredibil de enervante, mai ales că la evenimente mergi cu hainele bune. Însă le poți scoate cu un amestec în cantităţi egale de alcool de 90 de grade, apa şi oţet. Se tamponează pata şi apoi se freacă şi se spala cu apă călduţă curata. Mare grijă cu hainele de piele! Acestea se pot deteriora dacă nu se face cu mare atenţie.

Petele de ceai, care nu sunt foarte vechi, se scot prin mai multe metode, în funcție de material. Se toarnă apă clocotită peste pata, dar dacă nu vrea să iasă, puneţi şi o lingură de glicerina la 1 litru de apă. Frecaţi apoi cu buretele până iese pata. Dacă pata de ceai este pe un material alb de bumbac, pata se freacă cu suc proaspăt de lămâie.

Ori amestecaţi în proporţii egale apa cu apa oxigenată şi frecaţi bine. Glicerina sau amoniacul în amestec cu apă se folosesc pentru scoaterea petelor de ceai de pe plastic sau ţesături naturale. Pentru lână se foloseşte amestec în părţi egale din spirt medicinal şi oţet.

Petele de cerneala şi de pix se curăţa cu lapte. Dacă cerneala este proaspătă, se pudrează cu sare şi se bagă sub jet de apă caldă. Apoi se freacă cu lămâie şi se spala cu apă rece. Petele de pix dispar imediat dacă se pulverizează peste ele fixativ de păr. Se mai poate încerca şi cu spirt.

Petele de la cosmetice

Petele de deodorant se scot cu apa şi sare de lămâie. Se înmoaie haina în apă cu sare de lămâie şi se lasă peste noapte, apoi se clăteşte şi se băgă la spălat normal.

Petele de fond de ten de pe bluze sau rochii se scot imediat dacă se freacă bine cu miez de pâine.

Petele de oja dispar cu dizolvant de unghii, dar trebuie să aveţi mare grijă să nu iasă şi culoarea hainelor. De aceea se tamponează uşor cu multe bucăţi de vată. Petele de marker ies tot cu dizolvant de unghii.

Cum scoţi petele dificile de grăsime

Scoate perfect petele de grăsime cu pastă de dinţi. Se pune pasta de dinţi direct pe pată, se lasă să se usuce complet, apoi se clăteşte. Petele de grăsime mai ies cu acest amestec: 1 lingura de sare de bucătărie şi 4 linguri de amoniac. Se amesteca bine până se dizolva sarea, apoi se tamponează şi se freacă petele, acestea vor dispărea.

Petele de noroi se freacă şi se spală. Dacă sunt pe materiale mai fine se dau apoi cu gălbenuş de ou sau cu apă şi oţet, cu mare grijă însă.

Hainele pătate cu sânge se pun la înmuiat în apa rece cu apa oxigenată, se clătesc bine cu apă rece, apoi se spală.

Petele de rugină ies cu zeama de lămâie sau pastă de dinţi cu fluor.

Adauga un comentariu