Remedii naturiste

Cum scoti sangele de pe o saltea sau o canapea

Publicat: 17 nov. 2019

Cum scoti sangele de pe saltea. Sangele este greu de scos de pe suprafetele textile mai ales daca acesta este lasat sa se usuce. Foarte posibil ca substantele de curatat din comert sa nu va ajute in a gasi rezolvare acestei probleme. Noi va propunem, iata, cateva metode naturale de a scapa de aceste pete pe o saltea sau o canapea, suprafetele cele mai expuse acestui risc.

Amoniac

Cu un burete umezit in amoniac și puțină apă, curățați complet salteaua sau canapeaua.

Amidon

Puneți pe saltea o pastă formata din apă și amidon sau făină. Se lasă câteva ore și se periază.

Cum scoti sangele de pe saltea. Peroxid de hidrogen

Cu o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen frecați canapeaua. Este recomandabil să curățați complet canapeaua, pentru a ajunge la o culoare frumoasa.

Pata de sânge de pe piele

Folosiți oțet alb diluat in apă si o cârpă. Clătiți bine cu o cârpă umedă, apoi curatati pielea cu produsul corespunzător.

Pielărie

Folositi un burete umezit cu apă si săpun. Adăugați câteva picături de amoniac dacă acest lucru nu este suficient.

Pata de sânge de pe lemn

Lemn brut

Curatati pata cu o perie înmuiată în oțet alb și bicarbonat de sodiu. Dacă acest lucru nu este suficient, folosiți înălbitor.

Lemn cerat

Scapă de petele în exces, apoi spală lemnul cu apă rece și săpun. Dacă lemnul rămâne colorat, va trebui să fie șlefuit, cerat și în cele din urmă lustruit.

Cum scoti sangele de pe saltea. Lemn lacuit

Dacă pata tocmai a fost făcută, ștergeți-o cu un burete umed și uscați lemnul cu o cârpă. Dimpotrivă, dacă pata de sânge este veche și încrustată, curată cu o cârpă îmbibată cu solutie pentru mobila.loading...

Adauga un comentariu