Magazin

Cum se aleg ușile de interior în funcție de stilul de amenajare a locuinței?

Publicat: 28 oct. 2021

Alegerea ușilor de interior nu este o sarcină atât de ușoară precum pare, deorece reprezintă o investiție pe termen lung și trebuie să se țină cont de mai multe criterii. Printre altele, este recomandat să se ia în considerare stilul locuinței atunci când se aleg ușile pentru casă sau apartament.

Stilul clasic

Pentru acest stil, ușile pot fi din lemn masiv. Astfel, eleganța și rafinamentul vor domina încăperea. Se pot alege tonuri închise de maro, dar și nuanțe calde, precum bej sau crem. Nu este exclusă nici montarea ușilor albe. De asemenea, ușile din lemn de tip ramă cu tăblii sunt potrivite dacă locuința are un stil clasic.

Stilul modern

Dacă stilul locuinței este unul modern, se pot achiziționa uși interior dintr-o gamă variată. Acestea pot fi din lemn, MDF sau pot avea inserții de sticlă. În acest stil predomină culorile neutre, astfel că se pot alege uși de interior albe sau negre, în nuanțele naturale ale lemnului și în nuanțe de gri.

Stilul rustic

Încăperile care au acest design trebuie să includă ușile din lemn. Se recomandă alegerea unor uși în nuanțe calde, iar profilurile pot fi frezate, nu netede.

Ușile de interior trebuie să se asoteze cu parchetul

Un criteriu important atunci când se achiziționează uși de interior constă în asortarea ușilor cu parchetul locuinței. Asortarea ușilor de interior cu pardoseala în culori închise este potrvită pentru amenajarea caselor și apartamentelor luminoase și spațioase, deoarce culorile închise au capacitatea de micșorare a spațului.

Atunci când pardoseala este în culori închise, iar ușile au nuanțe calde sau sunt albe, acest tip de asortare este potrvită tot pentru spațiile extinse, în care pătrunde lumina naturală, însă este folosită cu succes și în amenajarea spațiilor mici.

Varianta în care parchetul are culori deschise combinate, iar ușile de interior sunt colorate este ideală pentru amenajarea și finisarea locuințelor mici și mai puțin luminate. Dacă se dorește o schimbare radicală, se pot alege pardoseli închise și uși în culori îndrăznețe, decorate modern sau cu accente retro.

Materialul – factor esențial în alegerea ușilor

Ușile de interior pot fi realizate din lemn masiv, dar și din alte materiale compozite. Ușile din lemn masiv sunt deosebite prin aspectul estetic deosebit, însă lemnul trebuie să fie uscat foarte bine pentru nu prezenta, în timp, urme de uzură sau imprefecțiuni.

Ușile din MDF sau HDF sunt la fel de estetice, iar greutatea acestora este una mult mai ușoară. Acestea pot fi asortate cu ușurință cu elementele de interior ale locuinței, culorile fiind disponibile într-un număr mare. În ceea ce privește procesul de montare, acesta este unul foarte ușor de realizat. Față de ușile din lemn masiv, retușurile nu pot fi făcute la fel de ușor la ușile din MDF sau HDF.

Ținând cont de toate aceste aspecte, se pot achiziționa cu ușurință uși de interior rezistente și de înaltă calitate pentru amenajarea casei sau a apartamentului.

Adauga un comentariu