Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cum se culege cătina. Modalități și instrumente pentru colectarea fructelor de pădure

Cum se culege cătina. Modalități și instrumente pentru colectarea fructelor de pădure

11 nov. 2022, 10:09,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Agricultorii, de cele mai multe ori, cunosc cum se culege cătina și cât de anevoios este acest proces. Desigur, puteți cumpăra și cătină de la magazin. Cătina este dificil de cules deoarece ramurile sunt acoperite cu ace, iar boabele sunt mici. În plus, acest arbust de fructe de pădure crește adesea de-a lungul drumurilor. Din această cauză este dificil să fii sigur de calitatea, adică de puritatea ecologică a unui astfel de produs. Este mai bine să vă creșteți propriul tufiș de cătină sau să găsiți unul în adâncul pădurii.

Nu vă puteți răsfăța pe dumneavoastră și pe cei dragi cu fructele naturale și sănătoase de cătină decât dacă dispuneți de o varietate de modalități și dispozitive de colectare a fructelor de pădure. De asemenea, trebuie să vă asigurați că fructele nu au fost tratate cu diferite pesticide. Apropo, este cel mai convenabil să colectați boabe din soiuri noi, care au o tulpină lungă și o lacrimă uscată. Așadar, atunci când alegeți un răsad pentru a fi plantat în grădină, nu uitați această nuanță importantă. De asemenea, este foarte important și modul în care alegeți semințele pentru plantarea porumbului.

persoana care culege catina folosind un dispozitiv special

Recoltarea ar trebui să înceapă atunci când boabele nu sunt chiar portocalii

Cum se culege cătina. Sfaturi pentru recoltare

Culegerea fructelor de cătină va fi mult mai ușoară și mai convenabilă dacă respectați anumite reguli și recomandări. Ordinea convenabilă de culegere a boabelor este de sus în jos, adică de la baza ramurii trebuie să vă îndreptați spre vârful acesteia.

Pentru a evita rănile și provocarea unor alergii, asigurați-vă că lucrați cu mănuși groase. Iar, pentru a evita să vă murdăriți, purtați haine vechi nedorite sau un șorț. În ceea ce privește containerele pentru recoltarea fructelor de pădure, este o idee bună să puneți polietilenă sau un fel de pânză pe sol.

persoana care pune catina intr-o caldare

Există mai multe modalități de recoltare a cătinei

Există mai multe modalități de recoltare a cătinei. Cea mai folosită de către gospodari este cea manuală. Este cea mai consumatoare de timp, fiind o adevărată tortură și complet ineficient atunci când boabele sunt complet coapte. Acestea se vor sparge în grabă, mai ales atunci când recolta este complet coaptă sau chiar prea coaptă.

Alte metode pentru a obține un suc de cătină delicios. Când trebuie să recoltezi fructul?

De asemenea, cătina poate fi culeasă cu o foarfecă sau cu o pensetă cu margini îndoite. Luați unealta și tăiați pur și simplu boabele pe o prelată sau pe polietilenă preîntinse. Unele gospodine storc sucul de cătină direct din ramuri. Acestea pun un recipient curat și, strângând ferm, petrec o mână într-o mănușă de cauciuc curată de la bază până la capătul ramurii. Astfel, sucul se va scurge din boabele zdrobite. Firește, sucul rezultat va trebui să fie strecurat înainte de consum.

persoana care culege catina folosind un dispozitiv special

De asemenea, cătina poate fi culeasă cu o foarfecă sau cu o pensetă cu margini îndoite

Tăierea ramurilor de fructe de pădure cu o foarfecă de grădină. Unii oameni cred că acest lucru dăunează copacului. Într-adevăr, nu toate ramurile pot fi tăiate. Ramurile oarbe cu fructe de pădure care nu au produs nicio creștere în acest an, nu au frunze la capăt, trebuie tăiate, ceea ce înseamnă că anul viitor se vor ofili pur și simplu.

Din moment ce cunoști cum se culege cătina trebuie să știi și care este timpul de recoltare a acesteia. Acesta depinde nu numai de tipul fructului, ci și de zona climatică și, de asemenea, de ceea ce veți face cu boabele, în ce formă le veți folosi și cum le veți depozita. Așadar, dacă scopul dumneavoastră este de a face din cătină de mare compot sau gem, sau dacă doriți să o consumați proaspătă, recoltarea ar trebui să înceapă atunci când boabele nu sunt chiar portocalii strălucitoare, ci mai degrabă portocalii palide, la fel ca și în cazul merelor.

persoana care poarta manusi speciale pentru culesul catinei

Culegerea fructelor de cătină va fi mult mai ușoară și mai convenabilă dacă respectați anumite reguli și recomandări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *