WoW!

Cum se curăţă corect toasterul de pâine

Publicat: 25 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se curăţă corect toasterul de pâine

Pâinea prăjită este îndrăgită de toată lumea! Servită dimineaţa cu unt, la prânz cu supa sau seară împreună cu o salată furnizează energia necesară pentru bună desfăşurare a activităţilor cotidiene. Pe cât de multă atenţie acorzi gustului deosebit al feliilor de toast, pe atât de puţin te gândeşti la toaster şi la modul de igienizare a acestuia. Totuşi este cert că, periodic, trebuie să îl cureţi, altfel surplusul de firimituri adunate pot produce mirosuri neplăcute, se împrăştie şi produc murdărie, ba chiar mai rău pot mucegai şi devin astfel vectori de contaminare pentru produsele introduse în aparat. În rândurile următoare vom descoperi câteva trucuri simple care să te ajute să menţii în stare perfectă prăjitorul de pâine.

Curăţarea zilnică durează doar câteva minute!

Dacă foloseşti toasterul zilnic este important să cureţi tăviţa la fel de frecvent, şi chiar aşa o curăţare mai profundă trebuie realizată săptămânal. Această operaţiune se realizează rapid, prin înlăturarea tăviţei şi scuturarea acesteia. Dacă doreşti să fii sigură că toate resturile sunt complet eliminate, poţi spăla tăviţa cu detergent de vase. Foloseşte un burete moale, şi în final ai grijă ca aceasta să fie bine limpezita. Înainte de a pune tăviţa la locul ei ai grijă să fie uscată. Poţi utiliza un prosop de hârtie pentru a îndepărta complet orice urmă de apă.

Curăţarea săptămânala o sarcină ce nu trebuie amânată

Igienizarea săptămânala a toasterului este o operaţiune importantă de igienă alimentară. Realizând cu rigurozitate această sarcină vei împiedica dezvoltarea bacteriilor şi a bolilor produse de acestea. Materialele de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârşit operaţiunea sunt: un burete, detergent de curăţare universal, o pensulă mică de patiserie, soluţie de curăţarea a inoxului folosită şi pentru igienizarea cuptoarelor cu microunde.

Instrucţiuni de curăţare a toasterului

  1. Opreşte alimentarea cu curent. Pentru siguranţa ta nu face nici un pas până nu scoţi toasterul din priză.
  2. Apropie aparatul de chiuvetă, această operaţiune lasa murdărie în urmă. Scoate tăviţa şi scutură aparatul. Astfel îndepărtezi firimiturile rămase accidental în interior. Întoarce aparatul cu susul în jos pentru a îndepărta toate resturile.
  3. Dacă după această operaţiune încă nu au fost eliminate toate firimiturile, poţi folosi pensulă. Perie bine zona cu pricina până rămâne curata.
  4. Curata tava de firimituri, o poţi spăla cu un burete cu apă şi detergent universal, ai grijă să fie bine uscată înainte de a poziţiona la loc.
  5. Odată ce ai terminat cu interiorul te poţi concentra către zona exterioară. De cele mai multe ori aici se depun vaporii de aburi, grăsime şi praf. Curata suprafaţa cu buretele umed şi îndepărtează reziduurile. Usucă exteriorul cu şervet de hârtie, foloseşte mişcări blânde să eviţi zgârieturile.
  6. Ultima etapă este cea de lustruire, aplica soluţie de inox pe o cârpă moale şi lustruieşte uşor întreaga suprafaţă până capăta luciul dorit.

Aceste măsuri simple îţi permit să te bucuri de pâinea prăjită preferata în orice moment al zilei. Odată cu operaţiunea de curăţare săptămânala poţi efectua şi o inspecţie a aparatului. Verifică cordonul de alimentare, fisurile pot produce scurtcircuite şi electrocutări. Verifică cu atenţie ştecherul, analizează poziţia picioruşelor şi culoarea acestuia. Dacă observi ceva anormal, nu ezita să anunţi specialistul electrician.

Adauga un comentariu