Actualitate

Cum se curăță o haină de piele. Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de petele de grăsime

Publicat: 17 aug. 2020
Cum se curăță o haină de piele
Bicarbonatul de sodiu este un adevărat aliat pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe hainele de piele

Cum se curăță o haină de piele. Se întâmplă uneori ca din neatenție să pătăm cu grăsime ori cu altă substanță haina preferată din piele. Ei bine, nu trebuie să disperați. Și aceasta deoarece aveți mai multe alternative. Fie o duceți la o curățătorie, fie vă ocupați singuri de respectiva pată.

Haina de piele este un articol vestimentar care se regăsește în garderoba multor femei și bărbați. Aceasta face ca mulți dintre noi să ne fi confruntat la un moment dat cu vreun accident. O pată de grăsime ne duce cu gândul la cât de greu este de curățat o astfel de geacă. Însă astfel de probleme și accidente au o soluție la îndemâna tuturor. De asemenea, aceste haine prind și un miros neplăcut, dar care poate fi îndepărtat.

Cum se curăță o haină de piele

Pentru petele de grăsime de pe hainele de piele, bicarbonatul de sodiu este un aliat dse nădejde. Dar mai bine să vedem cum ne ajută acest ingredient care se regăsește în orice gospodărie. Geaca de piele este un obiect vestimentar pretențios. Și aceasta pentru că materialul din care este confecționată nu poate fi băgat la mașina de spălat. Pentru a curăța o haină de piele acasă poți apela cu încredere la puterea bicarbonatului de sodiu. Iată așadar cum trebuie procedat în astfel de situații.

Dacă te confrunți cu o pată de ulei sau grăsime pe haina de piele, trebuie să presari puțin bicarbonat de sodiu pe pata respectivă. Lasă bicarbonatul să acționeze câteva ore după care ia o lavetă umedă. Cu mișcări delicate, freacă pata respectivă cu laveta până când aceasta dispare. Se știe că bicarbonatul are capacitatea de a absorbi uleiul. La final nu trebuie decât să ștergi pulberea de bicarbonat rămasă cu o cârpă curată și moale pentru a nu zgâria materialul.

Alte sfaturi pentru curățarea hainelor de piele

Se întâmplă uneori să vă confruntați cu o pată mai dificilă pe care bicarbonatul nu a îndepărtat-o de tot. În cazul unor astfel de pete vă vine în ajutor un produs care se găsește de asemenea în orice casă. Pentru petele dificile trebuie să aplicați puțină pastă de dinți, cu ajutorul degetului, pe suprafața respectivă. Apoi, trebuie frecată pata cu o cârpă moale până când dispare. Atenție, nu trebuie să râcâi sau să insiști prea tare pentru că poți zgâria sau decolora pielea. La final, șterge pasta de dinți cu o cârpă curată și umedă.

De asemenea, dacă vrei să-ți cureți acasă haina de piele, nu folosi niciodată agenți de curățare pe bază de amoniac sau clor. Dacă faci asta vei distruge haina respectivă. Și aceasta deoarece pielea se va decolora dar totodată se usucă excesiv. Iar din această cauză vor apărea fisurilor.

Cum se curăță o haină de piele. Nu în ultimul rând, dacă folosești apă într-o cantitate mare, trebuie să știi că poți păta pielea. Aceasta este un material poros care va absorbi lichidele imediat, ceea ce va duce la formarea unei pete. Iar cârpa pe care o folosești pentru a curăța haina respectivă trebuie să fie una moale. Doar așa nu vei risca să zgârii articolul vestimentar.

Adauga un comentariu