Actualitate

Mirosuri neplăcute în hainele de piele. Cum se pot îndepărta

Publicat: 06 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mirosuri neplăcute în hainele de piele. Cum se pot îndepărta
Mirosuri neplăcute în hainele de piele

Mirosuri neplăcute în hainele de piele. Acest material preferat de multă lume se curăță mai greu și se impregnează cu diferite mirosuri.

Din piele se confecționează geci, pantofi, genţi, curele, hamuri, lese etc. Însă pielea se deteriorează în timp şi este afectată de umezeală. Deşi este un material rezistent, se curăţa mai greu decât alte materiale naturale sau sintetice. De asemenea, hainele de piele se pot impregna cu diferite mirosuri puternice, cum ar fi fum, mâncare, transpiraţie, parfum sau mucegai.

Mirosuri neplăcute în hainele de piele

În cele ce urmează, vă prezentăm o serie de metode prin care se pot îndepărta mirosurile neplăcute din piele:

– Ţineţi hainele de piele la aerisit, timp de 24 de ore, dacă va permite vremea. Agăţaţi-le pe o sfoară de uscat sau pe un umeraş. Umezeala se poate infiltra în porii pielii, cauzând mucegai, care este greu de îndepărtat, aşadar nu ţineţi lucrurile din piele afară dacă plouă sau ninge.

– Periaţi uşor pielea, pentru a îndepărta murdăria. Folosiţi o perie de plastic pentru pielea de căprioară sau pentru pielea mai tare şi o cârpă moale pentru pielea sensibilă.

– Mirosuri neplăcute în hainele de piele. Ştergeţi pielea cu o cârpă moale, înmuiata într-o soluţie specială pentru curăţarea pielii. Aceste soluţii pot fi procurate online sau din magazinele de specialitate şi nu necesită clătire. Totodată, sunt foarte practice şi protejează pielea.

Hârtia de ziar face minuni

– Împachetaţi pielea în ziar, după curăţare. Acesta absoarbe mirosurile neplăcute şi umezeala din piele. Lăsaţi ziarul să acţioneze timp de 2 zile.

Și oțetul este de mare ajutor

– Amestecaţi cinci părţi de apă cu o parte de oţet de vin alb distilat. Turnaţi amestecul într-o sticlă cu spray. Pulverizaţi soluţia pe suprafaţa pielii, umezind-o uşor şi uscaţi-o la aer.

– Puneţi obiectele mai mici de piele într-o cutie de carton şi acoperiţi suprafaţa acestora cu bicarbonat de sodiu. Obiectele trebuie să fie uscate, înaintea tratării cu bicarbonat. Acesta trebuie să acţioneze timp de 5 zile, după care scoateţi obiectele din cutie şi îndepărtaţi excesul de bicarbonat.

Mirosuri neplăcute în hainele de piele îndepărtate cu ulei de in

Trataţi pielea cu ulei din seminţe de in amestecat cu câteva picături de ulei esenţial, pentru îmbunătăţirea mirosului. Ştergeţi uşor suprafaţa pielii cu acest ulei şi îndepărtaţi excesul, cu ajutorul unei cârpe uscate şi curate.

Adauga un comentariu