Culinar

Cum se fac clătitele la cuptor cu brânză și smântână. Un desert ce ți se va topi în gură

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se fac clătitele la cuptor cu brânză și smântână. Un desert ce ți se va topi în gură
Dacă v-ați întrebat cu se fac clătitele la cuptor, acum aveți rețeta ideală

Dacă vreți să știți cum se fac clătitele la cuptor cu brânză și smântână, această rețetă este răspunsul. Compoziția acestora o puteți utiliza și la clasicele clătite umplute cu diverse tipuri de dulceață. Desertul este unul foarte delicios și fraged. Din ingredientele menționate veți obține în jur de 15 bucăți, iar timpul de preparare este de o oră jumătate.

De asemenea, desertul poate fi umplut cu gem de vișine sau nutella dacă nu doriți să le gătiți la cuptor. Totodată, clătitele pot fi gătite și cu carne tocată.

Cum se fac clătitele, mod de preparare

Mai întâi de toate veți face face umplutura clătitelor. Din ingredientele rețetei veți obține în jur de 15 bucăți de 25 de centimetri. Pentru prepararea acesteia veți avea nevoie de 350 grame de făină, 50 grame de unt topit, jumătate de litru de lapte rece, 250 mililitri de apă minerală, 3 ouă, un praf de sare și coaja rasă de la o lămâie. Pentru un plus de aromă puteți adăuga și o esență de vanilie. Mai întâi veți bate ouăle spumă, apoi se adaugă untul topit împreună cu un praf de sare și 250 mililitri de lapte. Se va adăuga treptat făina, apoi se toarnă și restul de lapte. La final se pune apa minerală, esența de vanilie și coaja de la lămâie. Se amestecă bine până ce compoziția este omogenizată. 

Să aveți în vedere că aluatul nu trebuie să aibă cocoloașe și trebuie să fie omogen. După ce ați terminat de pregătit compoziția pentru clătite, o lăsați timp de 15 minute la frigider. Într-o tigaie antiaderentă se vor coace clătitele pe fiecare parte. Să aveți în vedere că nu trebuie să turnați prea mult ulei, deoarece vor fi uleioase. Puneți în jur de 2-3 stropi de ulei. Clătitele se pot întoarce cu ajutorul unei palete. Pe măsură ce vor fi gata, acestea se vor scoate și se vor pune una peste alta pe o farfurie. 

Clătite la cuptor cu brânză și smântână

După ce clătitele sunt gata, veți pregăti compoziția. Veți avea nevoie de jumătate de kilogram de brânză dulce de vaci, două ouă, 150 grame de zahăr, 200 grame de smântână cu minimum 20 la sută grăsime, două ouă, două plicuri de zahăr vanilat și 100 grame de stafide sau merișoare. Într-un castron destul de larg, veți pune toate ingredientele menționate, apoi le veți amesteca până ce va fi totul omogenizat. Umplutura trebuie să fie moale. 

Ulterior, veți pregăti tava de copt ce va fi unsă în prealabil cu 25 grame de unt topit și apoi o veți tapeta cu 25 grame de zahăr. Clătitele le veți umple cu brânza dulce, apoi le rulați și le puneți în tavă. O altă metodă de împachetare a acestora este cea în formă de triunghi. După ce le adăugați pe toate, veți presăra 30 grame de zahăr pudră și 50 grame de unt. La cuptor vor fi lăsate timp de 35 minute, până ce vor fi rumenite. Acesta trebuie preîncălzit la 170 grade. Pentru servirea desertului se poate adăuga deasupra acestuia smântână.

Dacă v-ați întrebat cu se fac clătitele la cuptor, acum aveți rețeta ideală. Veți obține un desert cu o umplutură cremoasă, ce vi se topește în gură. De asemenea puteți încerca și rețetele de mâncăruri ușoare și ieftine pentru a găti clătite din doar patru ingrediente.

Adauga un comentariu