Culinar

Cum se face dulceaţa de mure

Publicat: 27 iul. 2020

Este sezonul murelor! Profită din plin de această perioadă pentru a prepara cea mai bună dulceaţă de mure, de care să te bucuri întreaga iarnă.

Ingrediente:

  • 2 kilograme de mure proaspete
  • 2 kilograme de zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilinat
  • o lămâie

Cum se prepară:

Spală fructele uşor, având grijă să nu le striveşti. Pune-le într-o oală încăpătoare, în care urmează să prepari dulceaţă. Taie lămâia în jumătate. Stoarce zeama la o jumătate de lămâie, iar restul lămâiei tai-o felii subţiri. Adaugă feliile de lămâie şi zeama peste mure şi apoi adăugă zahărul şi zahărul vanilinat. Scutură puţin oala, ca zahărul să pătrundă printre mure şi lasă totul la frigider, peste noapte.

A doua zi pune oala, la foc mare până începe să fiarbă. Când da în clocot, da focul la minim şi lasa dulceaţă să fiarbă timp de 50-60 de minute, amestecând din când în când.

Pentru a verifica dacă este gata, toarnă câteva picături de dulceaţă pe o farfurioară rece. Dacă acestea nu crug, după ce ajung la temperatura camerei, înseamnă că dulceaţă este gata.

Pune dulceaţă fierbinte în borcane curate. Închide bine capacul şi întoarce borcanele cu fudul în sus. Lasă-le aşa până când se răcesc complet, la temperatura camerei. În acest fel borcanele se vor vida fără a fi nevoie să le pui la cuptor, sau să le fierbi.

Adauga un comentariu