Culinar

Cum se face fasole cu ciolan

Publicat: 28 oct. 2019

Daca ti-ai chemat prietenii in vizita si vrei sa-i surprinzi un preparat traditional ori pur si simplu ti-e pofta de o mancare romaneasca gateste aceasta reteta de fasole cu ciolan. Nu se gateste cel mai usor, insa acest preparat este delicios si merita sa-l incerci de cateva ori pe an.

Ingrediente necesare pentru fasole cu ciolan:

– un kilogram de fasole uscata, pe care ai tinut-o la inmuiat o noapte
– un ciolan
– doua linguri de ulei
– trei foi de dafin
– o ceapa alba mare
– doi morcovi
– o lingura de boia de ardei
– o lingurita rasa de oregano
– o lingura de seminte de coriandru macinate
– o lingurita de chimen
– trei linguri de pasta de tomate
– o lingura de miere
– sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare fasole cu ciolan:

Fierbe ciolanul la foc mic, iar apoi, dupa ce carnea a fiert, scoate-o din zeama in care a fiert si las-o sa se raceasca. Pastreaza zeama in care a fiert carnea. In paralel, fierbe fasolea in apa fara sare, pana cand boabele sunt fierte pe jumatate. Nu uita sa schimbi apa de cateva ori.

Toaca ceapa si taie morcovul rondele, apoi rumeneste totul in ulei. Adauga boiaua de ardei si las-o sa se rumeneasca putin. Adauga carnea de pe os, taiata in bucati potrivit de mari, fasolea (fara apa in care a fiert) si acopera totul cu zeama in care a fiert carnea, iar apoi pune pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul macinat si chimenul si lasa sa fiarba la foc mic pana cand toate ingredientele sunt fierte.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Serveste cu o portie de muraturi.



loading...

Adauga un comentariu