Culinar

Cum se face mousse de ciocolată cu lapte

Publicat: 20 mai 2020

Acest desert fin şi aerat e foarte uşor de preparat, cu doar câteva ingrediente. Un desert elegant, pentru tine sau pentru musafiri.

Ingrediente:

230 g ciocolată cu lapte
200 ml smântână pentru frişcă
50 ml apă
40 g unt
3 gălbenuşuri
100 g zahăr

Mod de preparare:

Baţi smântâna cu 50 g de zahăr până când se transformă în frişcă, apoi o dai la rece. Topeşti pe baie de aburi ciocolata, apoi adaugi untul. Când capătă o consistenţă lichidă, o dai deoparte şi o laşi la răcorit.

Separat, într-o cratiţă, pe foc mic, combini apa şi restul de zahăr şi laşi să fiarbă până se îngroaşă puţin. Torni acest amestec cald, în fir subţire, peste gălbenuşuri, mixând cu mixerul la viteză mare. Spumezi până ce îşi triplează volumul.

Adaugi gălbenuşurile peste ciocolată, amesteci şi încorporezi apoi frişca rece cu o spatulă, cu mişcări uşoare. După ce s-au omogenizat, pui mousse-ul în borcănaşe, nivelezi şi dai la rece aproximativ 4 ore. Decorezi cu fructe proaspete.





Adauga un comentariu