Culinar

Cum se face zacusca de ardei capia

Publicat: 18 oct. 2019

Zacusca! O ungi pe o felie proaspata de paine si simti cum ti se umple gura cu o multime de gusturi. Ai incercat poate reteta traditionala, sau pe cea de fasole sau de ciuperci. Te invitam de data aceasta sa prepari o zacusca din ardei capia.

Ingrediente:

3 kg ardei capia rosii
1 kg gogosari bine copti
1,5 kg ceapa
2 kg rosii
400 ml ulei floarea soarelui
foi de dafin
sare grunjoasa dupa gust

Mod de preparare

Speli ardeii si gogosarii si-i coci. Ii cureti de coaja, cotor si seminte si-i lasi la scurs. Ii dai prin masina de tocat. Speli rosiile, le oparesti pentru cateva secunde si le descojesti. Le storci in mana pentru a indeparta semintele si excesul de apa si le tai bucati. Intre timp cureti ceapa, o toci marunt si o calesti intr-o oala incapatoare in uleiul incins.

Dupa ce a devenit usor sticloasa adaugi ardeii, gogosarii si rosiile, piperul si foile de dafin. Dai focul mic si lasi sa fiarba usor amestecand constant, vreme de 2-3 ore pana cand zacusca scade, iar uleiul iese la suprafata. Speli borcanele si le sterilizezi in cuptor. Pui zacusca in borcane cat timp este fierbinte, infiletezi capacele si le pui in paturi pana a doua zi pentru a se raci. Le asezi in camara.



loading...

Adauga un comentariu