Cum se foloseste bicarbonatul de sodiu pentru a elimina bataturile: 7 remedii pentru aceasta problema medicala

Cum se foloseste bicarbonatul de sodiu pentru a elimina bataturile: 7 remedii pentru aceasta problema medicala

20 apr. 2021, 15:49
BZI.ro, în Sanatate

Calusurile sau bataturile sunt cauzate de presiunea repetată pe un loc al pielii. Straturi suplimentare de piele cresc peste zona afectată până când apare o umflătură mai dură. Corpul tău face acest lucru pentru a-ți proteja pielea de expunerea la iritanți sau rupturi. Calusurile nu vă rănesc de obicei și se găsesc cel mai adesea pe călcâie, palme, degetele de la picioare și genunchi. Purtarea încălțămintei strânse, mersul desculț și lucrul cu mâinile sunt cauze frecvente ale calusurilor.

Calusurile nu indică o problemă medicală și nu reprezintă un motiv pentru a solicita asistență de urgență. Dacă doriți să scăpați de calusuri pentru că nu vă place cum arată, există câteva remedii naturale pe care le puteți încerca acasă.

Cum se foloseste bicarbonatul de sodiu pentru a elimina bataturile: 7 remedii pentru aceasta problema medicala

Apa calda

Înainte de a încerca orice altceva, este posibil să tratați zona prin înmuiere timp de 20 de minute în apă caldă. După ce v-ați uscat pielea cu prosopul, vedeți dacă puteți freca ușor un strat de piele. Pe parcursul mai multor sesiuni de înmuiere, ați putea fi capabil să eliminați complet batatura.

Oțet de mere

Conținutul de acid din oțetul de mere poate înmuia pielea dură a unei bataturi. Se amestecă împreună o soluție de patru părți de apă și o parte de oțet de mere și se înmoaie calusul timp de aproximativ 20 de minute. Când îndepărtați pielea, nu trageți prea tare și încercați să aveți răbdare. Ruperea pielii din jurul sau deasupra calusului poate duce la o infecție.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin are proprietăți care îl fac un lubrifiant natural pentru piele. Înmuierea calusului într-un amestec de apă caldă cu 5 linguri de ulei de ricin ar trebui să fie suficientă atât pentru a lubrifia pielea dură, cât și pentru a calma zona afectată.

Piatră ponce

O piatră ponce poate fi deosebit de utilă atunci când aveți un calus pe talpa picioarelor sau pe coate, unde este greu de văzut. După ce înmuiați batatura bine, aplicați presiunea pietrei ponce pe calus și frecați cu o mișcare circulară. Nu încercați să scoateți toata batatura deodată. Ideea este să frecați pielea de-a lungul câtorva aplicații ale acestui remediu.

Sare Epsom

Sarea Epsom este considerată un exfoliant. Acest tratament este util mai ales dacă încercați să vă relaxați după ce ați lucrat cu mâinile și să scăpați de batatura în același timp. Boabele fine de sare se dizolvă pentru a vă relaxa mușchii și a vă calma pielea. Amestecarea a 2 până la 3 linguri într-un lighean sau într-un castron cu apă caldă înainte de a vă înmuia calusul poate face mai ușoara dezlipirea.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic antibacterian, antifungic și natural. Puneți câteva picături de ulei de arbore de ceai într-un lighean plin cu apă caldă și înmuiați-vă calusul până când simțiți că pielea începe să se înmoaie și să se ridice. Nu folosiți acest remediu mai mult de 15 minute, deoarece uleiul de arbore de ceai este foarte puternic și vă poate deteriora stratul de piele.

Bicarbonat de sodiu si suc de lamaie

Acest remediu implică combinarea unui component acid (suc de lamaie) și a unei componente chimice (carbonat de sodiu, cunoscut și sub numele de bicarbonat de sodiu) pentru a declanșa o reacție care face ca bataturile să fie mai ușor de îndepărtat. Pentru început, veți avea nevoie de apă caldă, un lighean și 2 până la 3 linguri de suc de lamaie. După câteva minute de înmuiere a calusului în această soluție, adăugați bicarbonat de sodiu. Boabele fine de bicarbonat de sodiu și acțiunea rezultata dupa adaugarea de zeama de lămâie ar putea oferi acestei combinatii o putere suplimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *