Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum se folosește lamaia și bicarbonatul de sodiu pentru piele?
Cum se folosește lamaia și bicarbonatul de sodiu pentru piele?

Cum se folosește lamaia și bicarbonatul de sodiu pentru piele?

28 apr. 2021, 15:35,
BZI.ro, în Sanatate

Sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu sunt o super-combinație și este considerat remediul miracol pentru majoritatea problemelor pielii, dar este combinația cu adevărat un miracol pentru piele, așa cum cred mulți dintre noi? Utilizarea lămâii și a bicarbonatului de sodiu pentru piele este de fapt la fel de obișnuită ca dusul și periajul dintilor, dar trebuie să ne gândim cu atenție înainte de a ne baza pe acest lucru.

Să vedem avantajele și dezavantajele lămâii și bicarbonatului de sodiu pentru piele, fie pentru față, gât sau pentru o altă parte a corpului!

Lamaia si bicarbonatul de sodiu sunt bune pentru fata?

Să începem cu sucul de lamaie, partea bună: ieftin și natural, dar partea proastă, știința o susține, este că utilizarea acesteia direct pe piele sau față nu este de nici un folos. În plus, studiile arată că utilizarea directă poate arde ochii și poate lăsa pielea uscată prin îndepărtarea uleiurilor naturale datorită acidității sale și aceasta, la rândul său, poate face pielea uscată.

În ceea ce privește tratamentul acneei, studiile nu sunt favorabile. Adesea, acneea este rezultatul dezechilibrului pH-ului pielii și acest lucru nu poate fi tratat prin utilizarea externă a sucului de lămâie.

Conform unui studiu din 2018, folosind acid citric, în special cojile, se poate umfla și usca fața și acest lucru este amplificat atunci când este utilizat prea mult sau prea frecvent.

Deci, linia de jos este că efectele sucului de lămâie pe față sunt mai mici sau nule. Deci, cea mai bună metodă este să il utilizați moderat și să vă opriți dacă observați iritații și piele uscată.

Bicarbonat de sodiu pentru piele sau față

În ceea ce privește bicarbonatul de sodiu pentru piele, există puține cercetări făcute cu privire la efectul acestuia atunci când este utilizat zilnic pe față și pe piele. Totuși, aceste mici studii nu au susținut și au constatat că poate irita pielea ducând la mai multe erupții.

Deoarece nu există efecte dovedite, este mai bine să utilizați combinația cât mai puțin posibil și opriți-o imediat după ce observați orice problema.

Beneficiile utilizării lămâii și bicarbonatului de sodiu pentru piele

În ciuda a ceea ce spune știința, se spune că combinația are proprietăți de albire și, ca atare, este capabilă să îndepărteze petele și să adauge claritate și strălucire pielii.

Proprietatea antibacteriană combate acneea și acționează ca o apărare naturală a problemelor pielii care apar din cauza bacteriilor.
Se știe că pH-ul acid și vitamina C în combinație cu bicarbonatul de sodiu cresc strălucirea feței.

Sucul de lămâie și bicarbonatul de sodiu pentru dureri de gat. Este cel mai comun beneficiu.

De asemenea, se crede că cosurile și punctele negre sunt vindecate folosind aceste 2 ingrediente.

Ambele ingrediente în combinație ar trebui să fie excelenti exfoliatori și, prin urmare, celulele moarte ale pielii pot fi îndepărtate cu ușurință.

Cum se folosește lămâia și bicarbonatul de sodiu pentru piele?

Indiferent de ceea ce doriți să vedeți și ce regiune a pielii aplicați, de obicei jumătate de suc de lămâie și 1 lingură de bicarbonat de sodiu este combinația generală utilizată pe piele. Mai mult, această combinație nu ar trebui utilizată dacă simțiți probleme ale pielii și iritații. Aceeași regulă de bază se aplică chiar și atunci când se utilizează lămâia și bicarbonatul de sodiu pentru luminarea pielii.

Efecte secundare ale utilizării lămâii și bicarbonatului de sodiu pentru piele

Efectele secundare obișnuite ale utilizării lămâii și bicarbonatului de sodiu includ:

Uscăciunea pielii
Focare de acnee
Inflamarea și iritarea pielii
Debutul timpuriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *