Prima pagină » Informații utile » Cum se împarte Anna Cernavca Popan între familie și carieră? Viața de mamă, stomatolog și pasiunea pentru gătit

Cum se împarte Anna Cernavca Popan între familie și carieră? Viața de mamă, stomatolog și pasiunea pentru gătit

02 oct. 2025, 15:26,
Ionela Melinte în Informații utile

Anna Cernavca Popan vorbește despre familie și carieră. Aceasta este prezentă în cabinetul stomatologic, cât și în bucătărie, dar pe primul loc pune familia.

Mamă a cinci copii, Anna Cernavca Popan este licențiată în stomatologie și pasionată de gastronomie. Ea este fondatoarea proiectului “Rețetele Annei”, iar în timpul liber organizează ateliere de pâine cu maia, reușid să îmbine viața de familie cu cariera, dar și pasiunile sale.

Anna Cernavca Popan vorbește despre familie și carieră la podcast BZI

Originară din Republica Moldova, Anna Cernavca Popan s-a mutat în România după ce l-a întâlnit pe bărbatul care i-a devenit soț. După mutare, s-a înscris la Facultatea de Medicină Dentară, iar la scurt timp a devenit mamă. Viața ei a devenit mai intensă, împărțindu-se între familie și continuarea studiilor.

“Sunt medic stomatolog de profesie, dar acasă am cinci copii care îmi ocupă tot timpul, de aceea țin să menționez nu neapărat că am cinci copii pentru că sunt o eroină, dar pot să zic că este job-ul meu principal. Sunt din Republica Moldova, am venit la Iași după marea mea iubire și zic marea mea iubire pentru că nu am venit să o caut ci am venit după el. În Iași era viitorul meu soț, făcea Faculatatea de Medicină Dentară și am ales să fac și eu această facultate. La sfârșitul anului I, soțul meu m-a cerut de soție, în anul al II-lea am făcut nunta, iar în anul al III-lea am născut primul copil. În anul VI, am născut al doilea copil, astfel am terminat șase ani de stomatologie cu doi băieți”, a declarant Anna Cernavca Popan.

Din dorința de a avea o fetiță, după venirea pe lume a celui de-al doilea băiat, Anna Cernavca Popan a rămas din nou însărcinată. Astfel, familia s-a mărit cu o fetiță, iar Anna și-a dedicat o perioadă din viață exclusiv familiei, fiind alături de copiii ei.

Imediat după ce a început pandemia, aceasta a decis să posteze online diverse rețete de mâncare.

“Odată ce a venit pandemia peste noi am creat pagina cu rețete “Rețetele Annei”. Am început să pun rețete, sunt foarte pasionată de tot ce înseamnă bucătărie și gătit, iar pe lângă pasiunea de bucătărie îmi place foarte mult să scriu. Scriu istorie, adică fac o poză cu mâncare și neapărat îmi vine ceva, o istorie să scriu la poza respectivă. Îmi vine mai greu să pun rețete pentru că nu sunt în domeniul, nu sunt bucătar de profesie, dar îmi place foarte mult să scriu și zic să scriu pentru că uneori am textele scrise și nu am poze. Și nu am poze pentru că nu gătesc, eu gătesc în fiecare zi, dar nu am timp să mai fac o poză“, a precizat Anna Cernavca Popan.

Pentru a afla mai multe despre povestea Annei Cernavca Popan și pasiunea pentru gastronomie, vizionează integral podcastul AICI.

Anna Cernavca Popan a făcut o pasiune din a prepara pâine cu maia

Pe lângă profesia de medic stomatolog și rolul de mamă, Anna Cernavca Popan și-a descoperit o nouă pasiune: prepararea pâinii cu maia.

“Am intrat într-o aventură și anume atelierul de pâine cu maia pentru că sunt pasionată de tot ce înseamnă pâinea cu maia. Am fost și eu, la rândul meu, la un atelier. Mi-a plăcut, am experimentat. Doi ani de zile a durat tot acest proces până să le înțeleg totul cum se face. Și acum, când fetița cea mai mică are doi ani și am simțit că este un moment în care să pun pasiunea pe masă, am început să fac aceste ateliere de pâine cu maia“, a declarat Anna Cernavca Popan.

Pasiunea pentru pâinea cu maia nu înseamnă doar rețete și cuptoare încinse, ci și multă răbdare și curiozitate. Pentru Anna Cernavca Popan, drumul către această experiență a început cu dorința de a înțelege singură un proces aparent simplu, dar plin de subtilități.

“La rândul meu, am citit pe internet și am zis: nu, eu trebuie să văd singură cum decurge tot acest proces. Am fost la un atelier de pâine cu maia, am venit acasă și am copt prima pâine pe care am făcut-o acolo, în cadrul atelierului. După aceea am zis că trebuie să o iau de la început, să-mi cresc eu singură propria mea maia, ca să văd cum se face. Maia nu este nimic altceva decât un amestec de făină și apă. Toate cerealele, inclusiv bobul de grâu, au pe învelișul lor niște bacterii, cam vreo 70 de tipuri de bacterii. Aceste bacterii sunt responsabile pentru că, atunci când amestecăm făina cu apa, ele să se înmulțească și să fermenteze. Durează puțin mai mult timp să-ți crești propria maia, cam 14 zile, în care, în fiecare zi, trebuie să o hrănești“, a explicat Anna Cernavca Popan.

Astfel, Anna Cernavca Popan se împarte între familie și carieră, reușind să se bucure de fiecare realizare.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 decembrie 2025
08 decembrie 2025
Articole similare
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
02:00
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
02:00
FOTOVIDEO Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
02:00
FOTOEXCLUSIV Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
02:00
FOTO Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
02:00
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
Pasiunea unui bărbat din Iași l-a dus la peste 12.000 de km de casă, până în Antarctica! Totul pentru a obține fotografia perfectă: „A fost o experiență de neuitat”
02:00
FOTO Pasiunea unui bărbat din Iași l-a dus la peste 12.000 de km de casă, până în Antarctica! Totul pentru a obține fotografia perfectă: „A fost o experiență de neuitat”
Oare ce boală are domn premar? Răspunde la telefon și spune că e la clinică
02:00
Oare ce boală are domn premar? Răspunde la telefon și spune că e la clinică
Remedii populare pentru durerea de urechi – mituri periculoase și realitatea medicală. Doctor ORL: „S-ar putea să apară complicații foarte importante”
02:00
Remedii populare pentru durerea de urechi – mituri periculoase și realitatea medicală. Doctor ORL: „S-ar putea să apară complicații foarte importante”
După ce a muncit la canalizare, un bărbat s-a gândit că poate sărbători de ziua unui coleg de-al său, dar a dat-o în bară. A băut și s-a urcat la volan
02:00
După ce a muncit la canalizare, un bărbat s-a gândit că poate sărbători de ziua unui coleg de-al său, dar a dat-o în bară. A băut și s-a urcat la volan
Cantina pentru elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” intră în lucrări de reabilitare și modernizare! Proiectul are o valoare de peste 3,8 milioane de euro
02:00
Cantina pentru elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” intră în lucrări de reabilitare și modernizare! Proiectul are o valoare de peste 3,8 milioane de euro