Sport

Cum se mai poate salva de la retrogradare Poli Iași! Iată aici toate calculele la zi

Publicat: 12 mai 2021
Poli Iasi - UTA Arad
Victoria obținută la Arad, duminică, 2-1 cu UTA, menține Poli Iași în cursa pentru evitarea retrogradării

Victoria obținută la Arad, duminică, 2-1 cu UTA, menține Poli Iași în cursa pentru evitarea retrogradării. Cu două etape înainte de finalul sezonului, ieșenii încă mai au șanse teoretice de a prinde un loc de baraj.
Elevii lui Nicolo Napoli ocupă locul nouă în play-out, penultimul, cu 20 de puncte, la egalitate cu FC Hermannstadt, care a coborât pe ultima poziție la golaveraj, ambele formații având de recuperat câte patru puncte în două runde pentru a prinde un loc de baraj.

Atenție la rezultatele contracandidatelor Politehnicii Iași!

Pentru ieșeni, calculele sunt simple. Platini și compania au nevoie de două victorii în cele două meciuri rămase, cu Hermannstadt, acasă și cu Gaz Metan Mediaș, în deplasare, dar trebuie să fie ajutați și de jocul rezultatelor.
Adică Astra sau FC Voluntari să nu obțină mai mult de un punct în ultimele două etape. Cele două echipe se întâlnesc în meci direct în penultima rundă, la Giurgiu, iar în ultima etapă Voluntariul va juca acasă cu UTA Arad, iar Astra va avea meci în deplasare, cu Viitorul. Cum nici UTA, nici Viitorul nu sunt încă scăpate sută la sută de grijile evitării locurilor de baraj, se anunță două etape la retrogradare extrem de importante.

În cazul în care Astra și FC Voluntari termină la egalitate în runda viitoare, Iașul se mai salvează, în eventualitatea în care își câștigă meciurile, doar dacă cele două contracandidate pierd în ultima rundă. De asemenea, în cazul în care meciul de la Giurgiu dintre Astra și FC Voluntari se încheie cu victoria uneia dintre formații, învinsa nu trebuie să obțină mai mult de un punct în ultima rundă.
Trebuie spus că Poli Iași a beneficiat de rotunjirea punctelor la finalul sezonului regulat, în timp ce Sibiul, Voluntariul și Astra nu au beneficiat. Astfel, la egalitate de puncte cu una din cele trei, Poli Iași va retrograda, echipa fără rotunjire la intrarea în play-out având câștig de cauză.

Adauga un comentariu