Culinar

Cum se păstrează avocado: Trei metode pentru a-l menține mai mult timp

Publicat: 07 apr. 2021
bucată de avocado sigilat ermetic
Avocado este unul dintre alimentele sărace în carbohidrați și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate

Avocado este considerat de mulți cel mai hrănitor fruct din lume, fiind sursă de potasiu, grăsimi mononesaturate sau luteină, o serie de alte vitamine şi minerale. Deoarece oxidează rapid și nu folosim tot fructul odată, este necesar să știi cum se păstrează avocado pentru ca pulpa sa verde să nu devină neagră și neatragătoare.

Avocado conține enzime și compuși fenolici care expuși la aer își schimbă culoarea inițială într-o nuanță maronie. Acest proces are loc foarte repede, în doar câteva minute dupa ce este tăiat.

Avocado este un fruct folosit des pentru a crea sosuri și deserturi și poate fi mâncat în orice moment al zilei, mai ales dimineața, la micul dejun. Acesta poate fi combinat cu alte ingrediente și poate fi incorporat fără probleme în rețete rapide, sățioase și sănătoase, ideale pentru prima masă a zilei.

În 100 de grame de avocado sunt 160 de calorii, 2 grame de proteine și 15 grame de grăsimi, dintre care cea mai mare parte o reprezintă grăsimile monosaturate, 10 grame, benefice pentru sănătate. Este unul dintre alimentele sărace în carbohidrați și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate. Tocmai de aceea este recomandat în multe diete.

Cum se păstrează avocado în frigider

Una dintre metodele de a păstra avocado este la frigider. Pentru asta, în să, trebuie ca frcutul întreg să fie copt. În aceste condiții, avocado rezistă aproximativ o săptămână.

Dacă a fost tăiat, avocado poate fi ținut la frigider, dar trebuie ținut și sâmburele la locul lui, pentru a proteja miezul împotriva oxidării. Miezul cu zeama de lămâie şi se aşează într-un vas din sticlă sau plastic, închis ermetic.

Păstrarea avocado la congelator

O altă variantă de a păstra avocado mai mult timp este punerea acestuia la congelator. Trebuie avut în vedere faptul că nu puteți pune la congelator frucutul întreg deoarece când îl veți dezgheța va fi stricat. De aceea, înainte de a-l pune la congelator trebuie să-l tăiați, să-i îndepărtați sâmburele și să-l stropiți cu suc de lămâie sau oțet, pentru a nu permite oxidarea pulpei lui.

Cea mai bună variantă pentru a-l păstra este să-l pasați cu blenderul până se face piure, să adăugați o linguriță de suc de lămâie, pentru a păstra culoarea.

Piureul se pune în ambalaje sau pungi ermetice, după care pot fi congelate foarte ușor. Dacă doriți, puteți folsoi chair formele pentru gheață, pentru ca ulterior să le transferați într-un singur recipient.

Piureul de avocado poate fi folsoit în smoothie-uri și poate fi utilizat pentru prepararea produselor cosmetice și pregătirea tartinelor delicioase.

Piureul de avocado are o valoare calorică redusă, fiind recomandat în multe diete.

Cum se congelează jumătățile de avocado

O altă modalitate de a păstra avocado pentru o perioadă mai lungă de timp este congelarea unei jumătăți de fruct. Pentru asta, după ce ați curățat fructul și l-ați tăiat în jumătate și ați scos sâmburele, trebuie stropit cu suc de lămâie sau oțet, după care înfășurat ermetic cu folie alimentară.

După, puneți toate jumătățile într-un alt recipient ermetic și păstrați-le la congelator. Pentru a le dezgheța, trebuie să le lăsați pentru o oră la temperatura camerei.

La această variantă de păstrare trebuie ținut cont de faptul că avocado riscă să-și piardă consistența plăcută. De aceea este recomandată folsoirea lui în guacamole.
Adauga un comentariu