Sanatate

Pepenele îngrașă? Câte calorii are și cum trebuie consumat

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pepenele îngrașă Câte calorii are și cum trebuie consumat
Pepenele roșu are foarte puține grăsimi, aproximativ 0,2% grăsimi la suta de grame

Pepenele roşu este apreciat de toată lumea vara datorită gustului foarte bun și efectului răcoritor într-o zi caniculară. Persoanele care vor să slăbească sau să-și păstreze silueta se întreabă dacă penele îngrașă.

În această privință, părerile sunt împărțite. Pe de o parte sunt cei care susțin că din cauza cantității ridicate de zaharuri consumul de pepene roșu ar putea îngrșa, în timp ce alții spun că nu doar că nu îngrașă ci se poate şi slăbi de pe urma consumului acestui fruct.

Pepenele îngrașă: Câte calorii are

Consumat în cantități mari și mai ales seara, pepenele roșu poate să îngrașe. Dacă te limitezi la cantități normale, nu se pune problema că te vei îngrășa. Pepenele roșu are un conținut redus de calorii, aproximativ 30 de calorii la suta de grame.

Pepenele roșu are foarte puține grăsimi, aproximativ 0,2% grăsimi la suta de grame. Asta înseamnă că  dacă vrei să slăbești urmând o dietă săracă în grăsimi. Pe lângă pepene, alte alimente cu conținut redus de grăsimi, dar bogate în substanțe nutritive, sunt ciupercile, sparanghelul, sfecla roșie și varza de Bruxelles.

Ce beneficii are pentru sănătate penele roșu

Pepenele ajută la arderea grăsimilor și crește masa musculară doerace conține arginină. Arginina „sparge” celulele grase și accelerează metabolismul, favorizând astfel refacerea musculaturii. Tocmai de aceea, o porție de pepene roșu este indicată chiar și înainte de a face sport.

Având un conținut ridicat de apă, pepenele roșu asigură necesarul de hidratare. În plus, datorită citrulinei din pepene, care reduce inflamația, relaxează vasele sangvine și îmbunătățește circulația. Mai mult, în cazul ăn care ai făcut un  efort intens se recomandă consumul de pepene roșu deoarece previne eventualele dureri musculare.

Pepenele roșu este bogat în vitaminele A, B5, B6, C și minerale precum potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive îți conferă energie și asigură buna funcționare a organismului.

Pepenele roșu conține licopen, un antioxidant ce are proprietăți curative extraordinare. Licopenul protejează organismul de acțiunea distrugătoare a radicalilor liberi. Mai mult, licopenu ldin pepenele roșu reduce riscul de boli de inimă, accident vascular, osteoporoză, previne diabetul. În plus, consumul de pepene roșu încetinește procesul de îmbătrânire celulară, tot datorită licopenului.

De asemenea, pepenele roșu este recomandat ca diuretic pentru cei care au probleme cu rinichii sau cu aparatul urinar.

Consumat în exces, pepenele poate dăuna celor care suferă de hipertensiune arterială deoarece poate duce la scăderea tensiunii și pentru cei cu insuficiențe renală deoarece poate duce la o acumulare de exces de lichid în organism.

Efecte extraordinare asupra pielii

Pepenele roșu are multe efecte benefice pentru piele. Acesta hidratează pielea și previne apariția acneei, datorită vitaminei A din compoziție. Astfel, consumul de pepene roșu ajută la reglarea glandelor sebacee și reduce dimensiunea porilor. Mai mult, prin consumul de pepene roșu se reduce riscul apariției coșurilor sau a acneei.

Pepenele roșu previne căderea părului datorită conținutului de citrulină. Aceasta asigură o bună circulație a sângelui, inclusiv la nivelul scalpului. Firul de păr este întărit și mai puțin predispus la cădere în urma consumului de pepene roșu.

Apa, antioxidanții și vitaminele din pepenele roșu reprezintă un amestec perfect pentru pielea în zilele toride de de vară. Acestea cresc producția de colagen și elastină, substanțe care au rol esențial în menținerea elasticității și fermității pielii.

Adauga un comentariu