Culinar

Cum se prepară brioşele de Crăciun

Publicat: 05 dec. 2019

Adu sărbătoarea Crăciunului în casa ta cu ajutorul unei reţete simple şi rapide de brioşe. Copiii le vor adora iar musafirii vor fi uimiţi de designul plăcut al acestora.

Ingrediente pentru brioşe:

 • 200g unt
  385g zahăr
  1 lingura pasta de vanilie (sau câteva picături esenţa de vanilie)
  4 ouă
  415g faina
  250ml lapte
  un praf de sare
  coajă de la o portocală
  50g chipsuri de ciocolată albă
  150g zmeură îngheţată

Pentru frosting:

 • 200g unt
  480g zahăr pudră
  1 lingura lapte

Pentru decor:

 • 500g marţipan alb
  500g marţipan colorat pentru decor (diverse culori)

Cum se prepară brioşele de Crăciun:

Preîncălzeşte cuptorul la 180oC. Adaugă hârtie specială în formele pentru brioşe. Într-un bol mixează bine untul cu sarea, zahărul şi vanilia până obţii o pastă cremoasă şi uşor spumoasa. Adaugă apoi ouăle, pe rând şi încorporează-le bine în compoziţie.

Adaugă apoi coajă de portocală şi laptele. Treptat incorporează faina şi amesteca bine până obţii o compoziţie uniformă. La final toarnă cipsurile de ciocolată şi zmeură congelată şi cu ajutorul unei linguri încorporează-le uşor, pentru a nu se strivi. Adaugă compoziţia în formele pentru brioşe şi coace-le la foc mediu timp de 15-20 minute.

Pentru a vedea dacă brioşele sunt coapte, introdu o scobitoare în acestea. Dacă scobitoarea iese curată, înseamnă că sunt coapte. În schimb, dacă pe scobitoare observi urme de cocă, mai lasă-le la cuptor timp de 5 minute, apoi repeta testul scobitoarei. Scoate brioşele din forme şi lasă-le să se răcească.

Între timp prepara frostingul. Într-un bol adauga untul şi mixează-l bine până devine spumos. Adaugă apoi treptat, câte o lingură de zahăr iar la final laptele. Pentru un plus de savoare poţi adăuga puţină esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui cuţit, adauga frostingul peste brioşe. Înveleşte partea superioară a brioşelor în marţipan alb. Decorează-le cu marţipan colorat, după plac.loading...

Adauga un comentariu