Culinar

Cum se prepară macroul în sos tomat

Publicat: 29 mai 2020

Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână: conţine proteine uşor de digerat, fiind bogat înacizi graşi esenţiali Omega 3,vitaminele A,D,E,B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu.

Ingrediente:

4 fileuri macrou
100 g bulion
50 ml ulei
100 g măsline verzi, fără sâmburi
50 g arpagic murat în oţet
100 ml vin alb sec
1 linguriţă zahăr
1 foaie dafin
1 lingură capere, opţional
sare
piper
verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte, le tai jumătăţi, le crestezi uşor, apoi le rumeneşti în ulei, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Dizolvi bulionul în puţină apă, torni vinul, pui foaia de dafin, zahărul, sare şi piper după gust, măslinele, arpagicul murat şi, dacă doreşti, caperele. 3Torni sosul într-o tavă cu pereţii înalţi, aranjezi bucăţile de macrou şi dai la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute. Decorezi cu verdeaţa preferată.





Adauga un comentariu