Actualitate

Cum se procedează pentru a face o programare la vaccinul Pfizer sau Moderna? CNCAV a oferit răspunsul

Publicat: 15 mart. 2021
doza vaccin
Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19

La întrebarea ”Cum se procedeaza pentru a face o programare, pentru cineva din etapa a 3-a, pentr a beneficia de Pfizer sau Moderna, pentru ca nu mai are incredere in AZ? Daca se poate… daca nu, nu va vrea sa se vaccineze”, CNCAV a oferit lămuriri.

Comitetul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare (CNCAV) a dat un răspuns: ”Un factor decisiv este și va rămâne în continuare disponibilitatea dozelor. La acest moment nu există posibilitatea de a opta pentru un anumit tip de vaccin in special din cauza numărului limitat de doze si a cererii foarte mari.

Va recomandăm sa va programați la vaccinare cu orice vaccin disponibil in acel moment si sa nu intarziati momentul vaccinarii asteptand programarea preferentiala pentru un anumit tip de vaccin.

Eficiența în prevenirea bolii severe și a spitalizarii este foarte mare în studiile clinice pentru toate cele trei vaccinuri utilizate în prezent. Toate vaccinurile impotriva COVID-19 sunt autorizate in baza evaluării temeinice a datelor din studiile clinice de către EMA si au fost dovedite ca fiind sigure si eficiente”.

CNCAV: De ce nu e recomandată testarea titrului de anticorpi înainte și / sau după vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare (CNCAV) a spus că nu este recomandată testarea titrului de anticorpi înainte și / sau după vaccinare. De ce? Aflați în rândurile de mai jos.

”Nu exista încă un prag definit pentru titrul de anticorpi care sa fie considerat protector, iar protectia post-vaccinare ar putea sa depinda si de alte elemente ale răspunsului imun. Din acest motiv, nu este recomandata testarea titrului de anticorpi înainte și / sau după vaccinare”, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare (CNCAV).





Adauga un comentariu