Actualitate

Cum se spala rufele corect. Iata cateva trucuri

Publicat: 24 ian. 2020

Cum se spală rufele corect. Spălarea hainelor este o activitate de rutină care trebuie să se desfășoare după anumite reguli.

Spălatul hainelor este una dintre activitățile gospodărești care uneori ne poate da bătăi de cap. Știi bluza aia nouă pe care ai purtat-o o singură dată? Ei bine, pentru că nu ai respectat simbolurile de pe etichetă, este distrusă pentru totdeauna…

Cum se spală rufele corect

Cu toţii am întâmpinat, la un moment dat, anumite probleme, legate de spălatul rufelor. Iată 5 ponturi utile, care vă vor uşura această sarcină

1. Pentru a evita zgomotul produs de lovirea tenişilor de pereţii maşinii de spălat este indicat să îi legaţi împreună, cu ajutorul şireturilor sau să îi introduceţi într-un săculeţ pentru rufe delicate.

Praful de cretă elimină petele de grăsime

2. Pentru a îndepărta cu uşurinţa petele de grăsime de pe haine aplicaţi un strat de cretă pe acestea. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 2 ore, îndepărtaţi creta și aplicaţi detergent special direct pe pete. Apoi spălaţi hainele la ciclul obişnuit.

3. Pentru a evita decolorarea rufelor sau transferul de culori dintre acestea adaugaţi o jumătate de cană de sare. Aceasta, împreună cu detergentul, va înviora culorile şi nu va permite decolorarea rufelor.

Cum obții efect de albire

4. Pentru înălbirea rufelor, evitaţi detergenţii scumpi sau clorul. Tot ce trebuie să faceţi este să le spălaţi în mod obişnuit şi să le lăsaţi să se usuce la soare. Astfel, veţi obţine un efect de înălbire şi de îndepărtare a petelor, în mod natural.

5. Cum se spală rufele corect. Pentru revigorarea prosoapelor vechi nu este necesar să folosiţi balsam de rufe. Tot ce trebuie să faceţi este să le treceţi prin 2 cicluri de spălare la temperaturi ridicate şi acestea vor redeveni pufoare şi plăcut mirositoare.loading...

Adauga un comentariu