Boli si tratamente

Cum se tratează carența de fier

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se tratează carența de fier
Reechilibrarea alimentelor este suficientă pentru a avea un nivel suficient de fier.

Femeile însărcinate sau vegetarienii pot suferi de deficit de fier. Prima soluție este să ne concentrăm asupra alimentelor bogate în fier. Dar acest lucru nu este întotdeauna suficient. Când se utilizează suplimente alimentare sau medicamente? Cum se tratează carența de fier?

Oboseala generală, dificultăți de respirație, scăderea forței fizice, fața palidă, semnele deficitului de fier sunt ușor de recunoscut. Fierul este un oligoelement care se găsește în hemoglobina celulelor roșii din sânge, care transportă oxigenul către toate celulele din corp. Un deficit de fier rezultă fie din lipsa de sinteză a celulelor roșii din sânge, fie din lipsa aportului de fier.

De obicei, această deficiență apare atunci când aportul nutrițional de fier nu este suficient de mare. Este vorba atunci despre o anemie cu deficit de fier. Un fenomen care afectează în special femeile în timpul sarcinii și adolescentele care au adoptat o dietă vegetariană. Dincolo de aceste categorii specifice, deficiența de fier poate fi cauzată și de o producție anormală de celule roșii din sânge, de anumite medicamente. Mai rar, anemia relevă uneori prezența unei patologii, cum ar fi boala Crohn, boala Biermer, anemia falciformă sau afectarea rinichilor.

Pentru un bărbat, cerințele de fier sunt de 9 mg pe zi, față de 16 mg pentru o femeie. Un test de sânge confirmă deficiența.

Cum se tratează carența de fier: îmbogățiți-vă dieta cu fier

Răspunsul la această deficiență nutrițională se află pe farfurie. Căutați alimente bogate în fier și includeți-le în dieta dumneavoastră. Cel mai bogat aliment din fier este carnea. Este fierul hem, cel care este cel mai bine absorbit de organism. Carnea roșie conține 2,8 mg de fier la 100 g porție.

Pentru vegetarieni, există și alte soluții. Fierul se găsește și în leguminoase, cum ar fi linte sau fasole. Cu toate acestea, eficacitatea sa nu este aceeași. Fierul din leguminoase este mai puțin absorbit de corp. Prin urmare, este necesar să consumați vitamina C în același timp pentru a permite o absorbție bună, sfătuiește Florence Foucaut.

Fierul din suplimente este necesar?

Cel mai adesea, revenirea la o dietă variată și echilibrată este suficientă. Fără patologie, nu este necesar, de cele mai multe ori, suplimentarea cu un medicament. Reechilibrarea alimentelor este suficientă pentru a avea un nivel suficient de fier. Atunci când acest lucru nu este suficient, suplimentele alimentare reprezinta o soluție eficientă.

Dar în unele situații este necesar să mergem mai departe. Medicii pot recomanda o injecție intravenoasă de fier. O situație rezervată celor care suferă de anemie severă și care nu mai pot acumula deloc fier. În orice caz, dacă simptomele persistă sau se agravează, consultul unui medic este justificat.

Adauga un comentariu