Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Cum se vindeca cistita: bicarbonat de sodiu si alte sfaturi naturale
Cum se vindeca cistita: bicarbonat de sodiu si alte sfaturi naturale

Cum se vindeca cistita: bicarbonat de sodiu si alte sfaturi naturale

30 mart. 2021, 16:11,
BZI.ro, în Sanatate

Foarte frecventă la majoritatea femeilor, cistita este o infecție urinară destul de neplăcută. Un rău care este foarte posibil să fie eradicat în mod natural, fără utilizarea sistematică a drogurilor. Singurul imperativ: începeți tratamentul la primele simptome, pentru a nu-i da timp să se așeze. Invățați cum să tratați cistita în mod natural!

Cistita este cauzată de bacterii și se manifestă ca o dorință frecventă de a urina și arsuri la urinare. Mâncărimilr, febra, frisoanele, durerile de la nivelul abdomenului inferior și disconfortul general pot fi, de asemenea, adăugate pe listă.

Cel mai adesea ușoara, dar cu toate acestea, se poate agrava dacă nu este tratata la timp. De aceea este important să reacționăm imediat ce apar primele simptome! Evident, dacă acestea persistă în ciuda tuturor eforturilor, va trebui să consultați un medic.

Cum se poate evita cistita

Cea mai bună modalitate de a evita cistita este să bei suficientă apă. De asemenea, trebuie să te obișnuiești să mergi la baie imediat după sex pentru a ucide bacteriile. Prin adoptarea zilnică a acestor mici gesturi, cistita ar trebui să fie mult mai puțin frecventă sau chiar să dispară complet!

Remedii pentru tratarea cistitei

1. Bicarbonat de sodiu

Deși nu are un gust foarte plăcut, beți un pahar de apă rece în care ați diluat 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Util în prevenirea cistitei, acesta ameliorează simptomele. Desi nu ucide bacteriile, el face urina mai puțin acidă și astfel limitează iritatiile. Beti acest amestec de 2-3 ori pe zi până la disparitia simptomelor.

2. Patrunjel

Excelent pentru tractul urinar, patrunjelul este un diuretic puternic care ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, împiedică depunerea bacteriilor în vezică. Pentru a profita de proprietățile sale, fierbeți o mână de pătrunjel proaspăt în 500 ml de apă. Lăsați să actioneze zece minute, filtrați și beți această soluție pe tot parcursul zilei, timp de câteva zile.

3. Lămâie

Antiseptica și antibacteriana, lamaia crește pH-ul corpului, creând astfel un mediu ostil pentru bacterii. Incapabile să se reproducă, acestea dispar foarte repede. Pentru a face acest lucru, beți sucul unei jumătăți de lămâie diluat într-un pahar cu apă călduță, în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Un remediu de repetat timp de 4 până la 5 zile.

4. Cimbru

Promovând producția de urină și prevenind dezvoltarea bacteriilor, cimbrul este o plantă foarte eficientă împotriva cistitei. Se fierbe 20-30 de cimbru uscat și se lasă la infuzat timp de aproximativ 15 minute. Filtrează și bea această infuzie pe tot parcursul zilei: o cană la fiecare 4 ore, timp de 5 zile.

5. Uleiuri esențiale

Cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru cistită sunt cimbrul, linaloolul, palmarosa, lemnul de santal și lemnul de Ho. Diluați 2 picături din unul dintre aceste uleiuri esențiale în aproximativ zece picături de ulei vegetal și masați abdomenul inferior cu acest amestec. Un tratament care trebuie aplicat de 3 ori pe zi, timp de 5 zile. Aveți grijă, însă, verificați dacă aceste uleiuri esențiale nu prezintă nicio contraindicație pentru dvs.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *