Diete si regimuri

Vreau să slăbesc, dar sunt prea lacom! Cum procedez?

Publicat: 02 dec. 2019
Cum slabesc daca sunt gurmand
Cum slabesc daca sunt gurmand

Cum slabesc daca sunt gurmand. Pentru unii, plăcerile vieții rimează cu mâncare bună și vinuri bune. La restaurant cu prietenii, la prânz in familie sau la aperitiv cu colegii: toate ocaziile sunt bune de sărbătoare. Deci, cum să slăbești? Sfaturile noastre practice pentru gurmanzii care doresc să slăbească fără a sacrifica plăcerea!

Scopul este clar: să reușești să slabesti mentinand totodată plăcerea de a mânca. Important este să te distrezi, fără să exagerezi. Într-adevăr, nu se pune problema adoptării unei diete triste și fără gust sau a reducerii substantiale a portiilor.

O dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume, permite integrarea unor mici lacune, esențiale pentru moral! Le gestionăm fără vinovăție. Frecvența potrivită? O plăcere, una adevărată (o bucată de mousse de ciocolată sau un pui și cartofi prăjiți), o dată pe săptămână. Restul timpului, negociem inteligent. Vrei o înghețată? Ne oferim un sorbet. Vrei o friptură? Una grătar. Cartofi prajiti? Un cartof copt. Dar nu înlocuim pastele cu salată și carnea cu un pește la abur. Este prea frustrant!

Cum slabesc daca sunt gurmand

Între brânzeturi și sosuri (ceea ce dă aromă), mâncărurile sunt adesea grase. Prin urmare, alegem sosuri făcute cu iaurt sau cremă ușoară 3%, stimulate cu condimente și ierburi, suc de lămâie, oțet balsamic. Și limităm brânza la două porții pe săptămână.

Zahărul este cel care favorizează depozitarea grasimii. O clătită cu mere (și nu cu gem), o prăjitură cu brânză și mere (cu puțin zahăr). Ne gândim și la terci de chia (semințe de chia înmuiate în lapte vegetal timp de 12 ore) sau iaurt din stracciatella: un iaurt natural personalizat cu 4 sau 5 migdale și câteva chipsuri de ciocolată neagră.

Este nevoie de douăzeci de minute pentru ca semnalul de sațietate să ajungă la creier. Concluzie: punem jos tacâmurile între fiecare mușcătură și mestecăm încet. Este esențial!

Suntem de acord cu un pahar de vin roșu bun, la masă, dar nu mai mult de două ori pe săptămână dacă vrei să slăbești. Nu mai vorbim de faptul că alcoolul este adesea însoțit de alimente ultra-calorice ca aperitive.

Adauga un comentariu