Actualitate

Cum trebuie congelată carnea în funcție de tipul ei. Reguli simple de care să ții cont

Publicat: 29 dec. 2020
cum trebuie congelată carnea
Este foarte important ca înainte de congelare să îndepărtăm surplusul de carne și să spălăm bine carnea

Orice persoană ar fi bine să știe cum trebuie congelată corect carnea, în funcție de tipul acesteia, pentru a o păstra corespunzător. Iar când vine vorba de păstrarea alimentelor prin congelare, trebuie să ţinem cont de anumiţi paşi importanţi. Dacă respectăm câteva reguli simple nu vom risca să se altrereze alimentele.

Atunci când vine vorba despre congelarea alimentelor, multe persoane nu țin cont de reguli sau pașii importanți în acest proces. Astfel, riscăm ca alimentele să se altereze sau, mai grav, putem ajunge să ne îmbolnăvim. În cele ce urmează vă prezentăm câteva sfaturi importante despre cum se congelează corect carnea. În acest fel ea poate fi păstrată pe termen lung la congelator.

În caz contrar, nu doar că alimentele se alterează, însă există riscul de a ne îmbolnăvi dacă le consumăm. E bine de știut despre carne că poate fi păstrată în ambalajul original numai dacă o vei consuma în cel mult o săptămână. În caz contrar, carnea va trebui reîmpachetată.

Cum trebuie congelată corect carnea

Așadar, dacă vrei se foloseşti carnea în decurs de o săptămână, o poţi congela în ambalajul în care ai cumpărat-o. De asemenea, în ceea ce privește congelarea cărnii, primul pas este să o tai în bucăţele mici. Astfel, atunci când vrei să gătești, să poţi decongela rapid doar atât cât ai nevoie.

Un alt pas este îndepărtarea surplusului de grăsime, apoi spălarea și clătirea cărnii bine înainte de a o pune la congelator. Astfel se va forma un strat de gheaţă protector. Nu uita să o împachetezi bine în folie de aluminiu sau într-un strat gros de folie de plastic. Și e important să strângi bine ambalajul astfel încât să elimini tot aerul.

Nu în ultimul rând, trebuie să treci data congelării pe toate pachetele cu carne. Atenție! Odată ce ai pus carnea în congelator, ideal ar fi să nu deschizi uşa congelatorului măcar două zile. În acest caz ți-ar prinde bine un congelator cu mai multe sertare.

Cât poate fi păstrată carnea la congelator

În funcţie de tipul de proveniență, carnea poate fi păstrată la congelator pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, astfel:

  • carnea de miel, muşchiul şi cotletul de vită trebuie ținute maximum 8 luni;
  • puiul întreg – nu mai mult de 8 luni;
  • carnea de porc – cel mult 6 luni;
  • puiul tranşat şi rața întreagă – maximum 6 luni;
  • carnea de vită tocată – nu mai mult de 3 luni.

În încheiere, vă oferim câteva sfaturi utile cu privire la carnea congelată:

  • cu cât carnea e mai frageta, cu atât se va păstra mai mult timp proaspătă în congelator;
  • congelatorul ar trebui să aibă o temperatură medie de -18 grade Celsius;
  • carnea decongelată nu se recongelează niciodată! Verifică mereu ambalajele pachetelor de carne din magazine, pentru a vedea dacă au fost congelate înainte.

Așadar, acum că ai aflat cum trebuie congelată carnea, vei ști ce ai de făcut pentru a nu risca alterarea ei…

Adauga un comentariu