WoW!

Cum va fi vremea din iarna ce vine

Publicat: 21 oct. 2019

Meteorologii vin cu noi precizari in privinta iernii care se apropie cu pasi repezi, iar vestile nu sunt printre cele mai bune. Potrivit informatiilor comunicate recent, ne asteapta unul dintre cele mai aspre sezoane reci din ultimii 30 ani, pe fondul unui vortex polar care „ameninta” intreg continentul european.

Vortexul polar va aduce ninsori abundente

Potrivit specialistilor, odata instalat, acest fenomen va aduce in tara noastra ninsori abundente, ger si viscol, facand ca iarna 2019-2020 sa fie una dintre cele mai aspre din ultimele decenii. In plus, mercurul din termometre va inregistra valori neobisnuit de scazute inca din noiembrie, ultima luna de toamna calendaristica.

In ceea ce priveste Europa, sunt semnalate valori termice cu mult sub limita de inghet, iar perioada ianuarie-februarie 2020 se anunta cea mai friguroasa din ultimii 30 de ani. Totodata, schimbarile radicale prin care trece acest vortex polar, pe fondul verii calduroase din Antarctica si toamnei friguroase din Siberia, nu este exclus ca iarna intensa sa se prelungeasca pana prin luna martie.

Meteorologii anunta cea mai aspra iarna din ultimii 30 de ani

„Acest model arata mult mai activ, cu mai multe furtuni specifice iernii si explozii arctice. Cred ca as atribui asta destramarii vortexului polar, pentru ca este foarte consistent cu ceea ce am vazut in trecut. Un vortex polar puternic este un capac rapid, care se invarte rapid, centrat deasupra Polului Nord, pastrand tot aerul rece cu el aproape.

Un vortex polar tulburat este un capac care se invarte care s-a lovit de un obiect de mai multe ori… capacul incetineste si se impiedica si se poate rataci de locatia sa. Asa-numitele obiecte de care s-a lovit vortextul sunt vara calduroasa din regiunea arctica si toamna rece din Siberia. Tocmai de aceea, ar trebui sa ne asteptam la o iarna aspra si in luna februarie – si poate chiar si la inceputul lui martie”, a explicat Judah Cohen, director de prognoze sezoniere la compania de management al riscurilor de vreme Atmospheric and Environmental Researcher (AER).

Prognoza meteo iarna 2019- 2020: Vremea de Craciun si Revelion

Cei care vor face Craciunul si Revelionul in Bucuresti, trebuie sa stie ca vremea va fi calda. De Craciun, 25, 26 decembrie 2019, temperaturile vor atinge 5 grade la amiaza si un grad pe timpul noptii, respectiv 6 grade pe timpul zilei si 1 grad pe timpul noptii. Nu sunt anuntate ninsori. La munte, de Craciun, temperaturile vor temperaturile vor mai scadea doar cu un grad, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. La Brasov nu sunt anuntate ninsori.

De Revelion, temperaturile mai scad usor, dar nu foarte mult. Vom avea 2-3 grade la amiaza li -3 grade, -2 grade pe timpul noptii. De asemenea, la Bucuresti nu sunt anuntate ninsori. La munte, de Revelion vom avea 2 grade C la amiaza si -4 pe timpul noptii. La Brasov nu sunt anuntate ninsori nici de Revelion.loading...

Adauga un comentariu